1

Onderwerp: HELP, mijn Wehrters echte vulling wordt korrelig

Om weer eens iets nieuws te proberen heb ik een poging gedaan om een Wehrters Echte vulling te maken.

Vrijdag heb ik de Wehrters Echte gesmolten in een pannetjes met slagroom. Dat heb ik goed geroerd en vervolgens een nacht weggezet in een afgesloten bakje in de koelkast.

Zaterdagmiddag het bakje uit de koelkast gehaald. Het wad mooi hard geworden ( en smaakte heerlijk!).

Vervolgens ben ik het mengsel gaan kloppen met de mixer en een zakje klopfix. Binnen een minuut mixen werd het mengsel vloeibaarder en wat korrelig. De smaak was nog steeds goed, maar het ziet er wat minder mooi uit;-)

Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat er mis is gegaan en hoe ik het
de volgende keer moet doen.

Bedankt voor het meedenken!

Re: HELP, mijn Wehrters echte vulling wordt korrelig

was de vulling helemaal vloeibaar toen je ging opkloppen? heb zelf al meerdere malen werthers vulling gemaakt tot nu toe altijd goed gegaan. bij mijn man op het werk willen ze niets anders :P

3

Re: HELP, mijn Wehrters echte vulling wordt korrelig

nee, het was toch hard geworden?

Ik denk dat je te lang geklopt hebt want vloeibaar en korrelig klinkt als geschift :s

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: HELP, mijn Wehrters echte vulling wordt korrelig

Na een nacht in de koelkast was t mooi hard geworden. Het was niet vloeibaar toen ik ging kloppen.

@Mirjam, ik denk dat je gelijk hebt en dat t inderdaad begon te schiften. Ik ben dan ook heeeeel snel gestopt met mixen.

Het mengsel zag er mooier uit toen ik het uit de koelkast haalde dan nadat ik het had geklopt. Toch heb ik nog geen minuut geklopt met de mixer.....

Hoe lang had ik moeten mixen? Wat zou het effect moeten zijn van mixen met klopfix?

5

Re: HELP, mijn Wehrters echte vulling wordt korrelig

Na een nacht in de koelkast was t mooi hard geworden. Het was niet vloeibaar toen ik ging kloppen.

@Mirjam, ik denk dat je gelijk hebt en dat t inderdaad begon te schiften. Ik ben dan ook heeeeel snel gestopt met mixen.

Het mengsel zag er mooier uit toen ik het uit de koelkast haalde dan nadat ik het had geklopt. Toch heb ik nog geen minuut geklopt met de mixer.....

Hoe lang had ik moeten mixen? Wat zou het effect moeten zijn van mixen met klopfix?

6

Re: HELP, mijn Wehrters echte vulling wordt korrelig

Ik denk dat het niet hard had moeten zijn, maar juist van tevoren vloeibaar en dan stevig worden door het kloppen........  :think:

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7

Re: HELP, mijn Wehrters echte vulling wordt korrelig

Mirjam5 schreef:

Ik denk dat het niet hard had moeten zijn, maar juist van tevoren vloeibaar en dan stevig worden door het kloppen........  :think:

Dank je voor de tip. Ik ga dat binnenkort eens proberen:-)