1

Onderwerp: Cake pops maken

Ik zou graag een keer cake pops maken maar ik heb geen flauw idee hoe ik dat moet gaan doen. Heeft iemand zin om me dat uit te leggen?  ;) Welke mix moet ik hebben, cake pop machine?, wat gebruik je als hard laagje om de cake pops heen? Hoe zorg je ervoor dat dat laagje netjes blijft zitten enz enz...

2

Re: Cake pops maken

Ik zou even de zoekfunctie gebruiken, veel over geschreven misschien vind je wat je zoekt
Suc6

3

Re: Cake pops maken

Er staat ook een heleboel op YouTube :-) Daar heb ik het van geleerd ...

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

4 Laatst bewerkt door djehr (01-10-2012 15:37)

Re: Cake pops maken

Er zijn verschillende manieren om cakepops te maken.
1. je kunt biscuit verkruimelen en roomkaas of botercreme toevoegen. Daarvan draai je balletjes
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=17249

2. Je hebt de cakepopmakers : machientjes waarmee je cakeballetjes bakt
Er zijn verschillende merken en kosten tussen de €20,- en €35 euro. Verkopen ze o.a. bij Xenos, Blokker, Mediamarkt en de webshop
http://www.deleukstetaartenshop.nl/bakv … -6424.html

3. En je hebt een bakvorm waarmee je cakeballetjes bakt.
Deze is van de Xenos €9,95
http://img.photobucket.com/albums/v238/Mar0201/2012-09-23113221_zps5a31d9f7.jpg


Persoonlijk vind ik de cakeballetjes het lekkerst. De balletjes gemaakt van biscuit met crème er door vind ik maar een kleffe hap.
Je kunt ze in de ganache, candymelt, vloeibare fondant en de chocolade dippen (puur, melk of wit)

Als je met de zoekfunctie op cake pops zoekt in de rubrieken bakken & vullen, klein & fijn, en tweede kans dan vind je veel topics hierover.

5

Re: Cake pops maken

een snelle manier die ik wel eens gebruik: chocolade cake verkruimelen en choco ganache toevoegen. Balletjes draaien, in de koelkast koelen en dan in choco dopen met je stokje. Werkt als een trein en supersnel klaar!

6

Re: Cake pops maken

door  te zoeken kom je inderdaad een heel eind, maar vooruit  ;) ...

Djehr heeft de bakprocedure al uitgelegd, voor de buitenkant gebruik je candy melts. DIe kan je bij taartenwinkels kopen, of via de shop.
Sommigen smelten gewone chocolade of gebruiken fonduechocolade.
Chocolade kan je smelten op lage stand in de magnetron, beetje geduld hebben want als je het te warm maakt gaat het mis.
Het kleuren van chocolade kan niet zomaar, moet met candycolors of met andere kleurstof op oliebasis. Dus niet met de normale fondant kleurstoffen.

Succes!

7

Re: Cake pops maken

hallo , ik ben net begonnen met het maken, echt makkelijk vind ik het nog niet. Moet nog flink oefenen, ik gebruik een cakepop maker.
versieren doe ik met witte of bruine chocolade
of met witte chocolade waar ik een paar candymelts doorheen doe zodat je een kleurtje krijgt. ( alleen met candymelts vindt ik wat lastig, is aan de dikke kant, heb wel ergens gelezen dat het wel verdund kan worden met crisco maar dat heb ik nog niet geprobeerd. )
succes

vrienden zijn net als de sterren,
je kunt ze niet altijd zien, maar ze zijn er wel.