1

Onderwerp: Biscuit droog...

Hallo.
Heb vandaag mijn eerste biscuit gebakken. Van een biscuitmix. Maar..nu was de biscuit best droog. Waar kan dit door komen? Eieren waren op kamertemperatuur.
En toen ik de taart uit de oven haalde was hij aan de bovenkant best bol. Is dit normaal?
Misschien voor jullie hele domme vragen maarja.. Ben echt een beginneling hihi

2

Re: Biscuit droog...

Vrees dat je hem te lang hebt gebakken! Ik bak mijn biscuits met verschillende temperaturen. Eerst een kwartier op 165 en dan nog een kwartier op 715-180. Dan komt hij redelijk gelijkmatig omhoog. Verder check ik hem om te zorgen dat hij niet te droog wordt, maar wel gaar. Als hij wijkt van de vorm is hij eigenlijk al net iets te lang.
Maar ook een droge biscuit is nog prima te gebruiken. Daar is immers trempeersiroop voor!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

3 Laatst bewerkt door Troelala (30-09-2012 20:23)

Re: Biscuit droog...

Trempeersiroop?? :o
Helaas heb ik een oven die alleen op 150 en dan op 175 gr kan. Kan dat ook?