1

Onderwerp: beginnersprobleempje...

misschien een hele stomme vraag...

Ik heb nog niet zoveel taartjes gemaakt, maar loop steeds tegen dit probleem aan:

hoe krijg ik de ronde taart zelf in een mooie strakke vorm...
De bovenkant bolt een beetje op bij het bakken... Als ik de taart op zn kop zet, dan is het mooi strak (door de bakvorm) maar dan staat hij niet echt stabiel...
Als ik het bollige eraf snij, is het weer heel erg kruimelig... dus met dat aan de bovenkant word afsmeren met bc moeilijk... en met gesneden stuk aan de onderkant is het weer lastig als de taart aangesneden word, omdat het dan niet zo'n stevige onderkant is...
Ik gebruik Moskovic-mix.

2

Re: beginnersprobleempje...

Ik ken de mix wat jij gebruikt niet, maar wat ik doe en ook veelal lees hier, als je taart uit de oven komt, deze op de kop zetten en dan er een iets zwaardere snijplank opleggen, dan druk je hem een beetje plat.

Als dat niet helpt bij mij, snij ik er gewoon en stuk af n laat de bodem dan iets dikker en snij naar boven iets dunnere plakken. Hoop dat je het een beetje snapt.

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten

Re: beginnersprobleempje...

Je oven iets lager zetten en je kapsel zodra hij uit de oven komt ietsje aandrukken. Dat werkt bij mij perfect :)
Maar dit gaat over bakken dus ik zal je even melden zodat de modjes je topic kunnen verplaatsen.... tenzij je ook nog een vraag over bekleden hebt?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: beginnersprobleempje...

uhhmmm ja sorry... ging in eerste instantie over bekleden, maar dat vergeet ik erbij te zetten!  :/

M'n fondant is altijd vrij hobbelig en bobbelig. Heb al geprobeerd meer of minder bc te smeren, het iets harder aan te drukken, enz enz...

Nu denk ik dat het ook wel een beetje te maken heeft met probleem 1... vandaar dat die er dus staat... hahaha


En thanks voor de tips! Dat ga ik zeker proberen volgende keer!

Re: beginnersprobleempje...

Heb je wel een smoother? En waar smeer je mee af? Gaat je taart de koelkast in voordat je gaat bekleden?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: beginnersprobleempje...

smoother is zo'n plaatje waar je het glad mee maakt toch? nee, die heb ik niet... doe het met m'n handen...
K smeer het af met botercreme en dan de fondant erover....

Re: beginnersprobleempje...

Dan zou ik zeggen koop een smoother  :Y  Echt hoor, maak je het jezelf een stuk makkelijker mee en je taartjes worden dan nog mooier  :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: beginnersprobleempje...

Als de onderkant (eigenlijk dus de bovenkant) van je biscuit niet recht of hobbelig is, snijd je deze eraf en dan wordt dit dus de onderkant van je taart. Heb je er dus geen last van dat ie kruimelig is. Zo heb je een strakke basis om mee te beginnen.

Succes!

Gr. Dolfijn

Neem eens een kijkje op: www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.