1

Onderwerp: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Hoi hoi

Ik heb vanochtend mijn taart afgesmeerd met chocofudge ( boter-chocola en gecondeseerde melk) kan ik hieroverheen wel gewoon fondant doen? gaat dit niet smelten?

Het is gewoon een taartje wat dochterlief gaat versieren, maar zou het zonde vinden als het gaat smelten.

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Lijkt me stug dat het gaat smelten, heb je de gecondenseerde melk wat ingekookt?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Heb het in de magnetron verwarmd..

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

En wat is de verhouding melk to chocolade en boter?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

375 gr chocola
50 gram boter
395 cl ( zo'n blikje van friesche vlag voor ddl)

heb dit recept van iemand van het forum via deze link.

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Ja eigenlijk moet je voor fudge de melk een beetje inkoken... Maar hij is van zichzelf al vrij dik, dus het lijkt me dat het wel kan.
De chocola is puur neem ik aan? Hoeveel %?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Dankjewel voor je antwoorden, de chocola is inderdaad puur, 50 % ( van de lidl )

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Hmmmm, ja dan gewoon even proberen denk ik. Volgende keer even inkoken dus :)
Maar het zal wel loslopen denk ik hoor, zolang het niet vloeibaar is nu, of druipt, dan zal het vast goed gaan.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Nee het is mooi een harde laag.. hoop dat dit lukt, want het is nu mooi egaal te maken. zal zo wel een foto maken.

Dankjewel voor je antwoorden!

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten

10

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

https://www.mijnalbum.nl/Foto-M6U3V7BI.jpg
https://www.mijnalbum.nl/Foto-GTO7U4GS.jpg

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Dat ziet er als een goede basis uit. Ik zou wel nog proberen om hem mooi glad te maken met een warm mes of zo, want deze hobbels blijf je zien als er fondant overheen gaat.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: met chocofudge afgesmeerd en nu fondant eroverheen?

Ja dat heb ik ook gedaan hoor, en de fondant is gewoon blijven zitten! Smaakte heerlijk :)

Maar wel gemerkt dat het nog strakker kan .. Maar het was voor thuis.. weet nu wel dat ik dit wel fijn vind werken. Dus ganache of dit..

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten