1

Onderwerp: Royal icing maken, maar geen eiwitpoeder

Het recept hier op de site is met eiwitpoeder. Kan het ook anders? Ik weet dat er een mix is, maar die heb ik niet in huis en wilde er vanavond iets mee doen om mijn lussenstrik in elkaar te gaan zetten.

2 Laatst bewerkt door Carien (07-09-2012 20:25)

Re: Royal icing maken, maar geen eiwitpoeder

men neme een ei.....  ;)

gewoon je eiwit wegen en recept verder volgen; salmonella zit in de dooier :)
(en dan nog, een strik wordt eigenlijk nooit gegeten ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Royal icing maken, maar geen eiwitpoeder

Kan ik dan gewoon 10 gr eiwit nemen? En moet er dan nog steeds 60 ml water bij?

4

Re: Royal icing maken, maar geen eiwitpoeder

:nooo
10 gram poeder en 60gr water = 70gr eiwit :)

men neme dus 70gr eiwit en geen water meer

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Royal icing maken, maar geen eiwitpoeder

Oh op zo'n manier! Thanks!!

6 Laatst bewerkt door svennie (07-09-2012 21:27)

Re: Royal icing maken, maar geen eiwitpoeder

Salmonella zit over het algemeen aan de buitenkant van de schaal dus ei goed wassen voor gebruiken en zorgen dat de binnenkant de schaal niet aanraakt.
Soms zit salmonella ook aan de binnenkant maar dit kan zowel het eiwit als het eigeel zijn dus je kan het beste met gedestabiliseerd eiwit en eigeel werken dan zit je op safe samonella  wordt gedood bij een temperatuur boven de 70 graden dus dat zou je ook kunnen doen eerst via au be Marie verhitten naar de 75 graden

Neem ook is een kijkje op mijn Facebook en liken natuurlijk https://www.facebook.com/SvenniesTaartenhuys?ref=hl

7

Re: Royal icing maken, maar geen eiwitpoeder

een ei mag je niet wassen :nooo , dan wordt de schaal poreus en trekken bacterien naar binnen...

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: Royal icing maken, maar geen eiwitpoeder

True. en zeep aangezien de schaal poreus is ;)
Maar salmonella zit niet alleen in de dooier hoor, als t er al in zit zit t overal, er zit wel een bacterie afbrekend enzym in maar dat zit in zowel de dooier als t eiwit.

Maar de kans dat je een salmonella ei hebt is heeeel klein