1

Onderwerp: SPOEDJE biscuit ontdooien

Hey allemaal,

Ik weet dat ik het waarschijnlijk ook kan vinden met zoeken maarrrrr wie kan mij even snel uit de brand helpen??? :o

Moet ik mijn ingevroren biscuit in de dichte zak ontdooien of moet ik de pedaalemmerzak opendoen?

Heel erg bedankt voor de moeite  :)

2

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

ik haal hem uit de plastic verpakking en snij hem bevroren en verwerk het ook direct!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

3

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Oh echt ?!?! Dat ga ik dan ook proberen  :Y  komt er dan niet teveel 'vocht' bij je vullingen?

4

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

nee hoor en als je de taart bevroren snijd , en de plakkern los legt op je aanrecht , zijn ze binnen een paar min ondooid

doe het al jaren zo!

succes

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

5

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

en ik ontdooi hem in de zak :)

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Ik ontdooi m ook in de zak, anders gaat t vocht er uit!!
Na n uurtje snij ik m en is hij in t midden nog net bevroren, vind ik fijn werken!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

7

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Ik ontdooi m ook in plastic anders kan ie uitdrogen

8

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Ook ik ontdooi 'm in plastic...anders wordt ie droog.

n'Djoy elke dag!

9

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

etmc schreef:

Ik ontdooi m ook in plastic anders kan ie uitdrogen

als je direct snijd en vult heeft het echt geen tijd om uit te drogen

ik zorg dat alles klaar staat:  dus de creme en andere vullingen
en dan pas haal ik het biscuit uit de vriezer en ga het verwerken

en dan droogt ie echt niet uit

heb al heeeeeeeel veeeeeel taarten gemaakt in mijn leven maar nog nooit gehoort dat ie droog was.
vroeger in de bakkerij deden we het ook altijd zo!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

10

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Ja maar als ik m een tijd vantevoren eruit haal kan ie nog wel eens wat langer blijven staan. en op school als we geen mix gebruiken blijft ie sowieso zolang mogelijk in plastic want dat is echt binnen een minuut lange vinger...

In de bakkerij deden we t idd ook zo en sneden we bevroren maar sinds ik zon nieuw zeelandia mes in mn hand heb gehad wacht ik lekker haha. Man dat deed pijn  :o

11

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

als ik idd een bevroren biscuit moet snijden..dan vervorm ik de randen .. met mijn vingers.
Zet kennelijk teveel kracht met mn botte messen:)

12

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

sweet978 schreef:

als ik idd een bevroren biscuit moet snijden..dan vervorm ik de randen .. met mijn vingers.
Zet kennelijk teveel kracht met mn botte messen:)

met een goed broodmes zachtjes zagen en zeker geen kracht zetten
het mes het werk laten doen , meiden!

ook bevroren ( of half bevroren ) prima te doen

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

13

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

etmc schreef:

Ja maar als ik m een tijd vantevoren eruit haal kan ie nog wel eens wat langer blijven staan. en op school als we geen mix gebruiken blijft ie sowieso zolang mogelijk in plastic want dat is echt binnen een minuut lange vinger...

In de bakkerij deden we t idd ook zo en sneden we bevroren maar sinds ik zon nieuw zeelandia mes in mn hand heb gehad wacht ik lekker haha. Man dat deed pijn  :o

ja dat gevoel ken ik ook nog wel
het zijn scherpe messen :s

dat zijn dingen die we allemaal eens mee moeten maken  :(
netzoals laatst bij cakeboss:  een creatie uit je handen laten vallen :lol:  :lol:  :lol:

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

14

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

spidygirl schreef:

ik haal hem uit de plastic verpakking en snij hem bevroren en verwerk het ook direct!

Hoe kan je een bervroren biscuit snijden? Ik ben wel benieuwd...

15

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

het kapsel is niet knijterhard als ie uit de vriezer komt

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

16

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Dat weet ik ook wel, alleen bij mij lukt het niet om de biscuit mooi zonder knooien te snijden vandaar mijn vraag..

17

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

mary5 schreef:

Dat weet ik ook wel, alleen bij mij lukt het niet om de biscuit mooi zonder knooien te snijden vandaar mijn vraag..

tja
goed scherp broodmes, iets anders kan ik niet bedenken
ik doe het altijd zo
een broodmes dat lang genoeg is om de taart in 1x door te zagen
als ie te klein is moet je nog een 2e keer door de zelfde laag en dan krijg je misschien de ongelijke delen

ik zeg zo maar iets

ik weet het echt niet ander te vertellen

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

18

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Ja idd gewoon met n gewoon scherp lang broodmes...

19

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Moet zeker lukken voor de volgende keer, thx voor de uitleg

20

Re: SPOEDJE biscuit ontdooien

Iedereen bedankt voor de reactie ! Ik heb ze allemaal gelezen gisteravond en de adviezen gebruikt maar geen tijd gehad om te reageren.

Ik heb de eerste taart bevroren gesneden en daar had ik spijt van. Kwam er niet doorheen !! Biscuit geslacht zo ongeveer :) De overige twee die ik moest maken heb ik wat meer laten ontdooien in de zak voordat ik aan de slacht ging ;) Werkte voor mij beter!