1

Onderwerp: hoe taart bewaren, vrijdag maken, maandag aansnijden.

Hallo allemaal,

Een klant haalt zaterdag een taart bij me op en wilt dit maandag gaan aansnijden. Vrijdagavond start ik met bakken,vullen en zaterdagochtend decoreren.

Mijn vraag is, hoe kan ik de taart het beste bewaren totdat de klant het komt ophalen. En wat kan de klant het beste doen? In de vriezer of is de koelkast voldoende?

Ik hoor graag van jullie!

2

Re: hoe taart bewaren, vrijdag maken, maandag aansnijden.

Wat komt er precies voor vulling in?

3

Re: hoe taart bewaren, vrijdag maken, maandag aansnijden.

Ik had al aangegeven aan de klant om beter te kiezen voor een langere houdbare vulling. Dus het wordt jam met botercreme van de mix.

Re: hoe taart bewaren, vrijdag maken, maandag aansnijden.

Ik zou hem invriezen denk ik. Ik neem tenminste aan dat je biscuit gebruikt met koelkastvullingen?
Biscuit wordt er niet lekkerder op als hij wat ouder is, en als ze hem gewoon in de koelkast laten ontdooien zondagavond, hebben ze maandag een verse taart :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: hoe taart bewaren, vrijdag maken, maandag aansnijden.

Dat zou ik inderdaad ook doen.

6

Re: hoe taart bewaren, vrijdag maken, maandag aansnijden.

Oke hartelijk dank voor de reacties.
Nog een vraagje, de klant moet ongeveer een uurtje rijden dus is het dan verstandig dat ik de taart eerst invries en dan de klant als hij thuis is? Of beter zo meegeven en dat de klant het invriest?

Re: hoe taart bewaren, vrijdag maken, maandag aansnijden.

Hangt ervan af of ze een koelbox hebben. Als ze die niet hebben moet je de taart gewoon zo koud mogelijk houden, zo koud mogelijk vervoeren en hun de taart laten invriezen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: hoe taart bewaren, vrijdag maken, maandag aansnijden.

Bedankt Suuz voor je super snelle reactie!
En bedankt voor de info ;)