1

Onderwerp: Rolbare Chocolade

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over rolbare chocolade.
Het recept en de bereidingswijze heb ik hier op het forum gelezen maar er staat dit bij;

als de bal er kneedbaar en goed homogeen uitziet, de bal verpakken in folie en een nacht laten rusten op een koele plaats.Rolbare chocolade wordt hard als het afkoelt.

Nu mijn vraag;
Moet ik dit gewoon in doorzichtig folie verpakken? (vershoudfolie)
En laten rusten op een koele plaats?
Bv in de koelkast? Of is dat te koud?

Graag jullie tips en alvast bedankt!

Groetjes Kyra

2

Re: Rolbare Chocolade

Ik heb het een keer gemaakt en toen heb ik het inderdaad in vershoudfolie gedaan en in de koelkast gelegd. Het was de volgende dag superhard. Maar niets wat je niet kan oplossen door of heeeeeeeeeel lang te kneden of heel kort in de microgolf te leggen :)

3

Re: Rolbare Chocolade

@ Krentje; Oke alvast bedankt.

en hoelang heb je het dan ongeveer erin gelegd?

Ben nogal een leek haha

groetjes

4

Re: Rolbare Chocolade

Is graag gedaan :)

Ik heb het er 1 nachtje ingelegd, de volgende dag heb ik het dan gebruikt en heb ik bij de rest van mijn fondant gestopt. Gewoon luchtdicht (in een plastic zakje ofzo) in een doos op een donkere plaats. Hoeft niet in de koelkast dan :)

5

Re: Rolbare Chocolade

En hoelang in de magnetron ongeveer?
Of gewoon steeds 10 sec?