Cakebos liet pas iets zien van taart met roomkaasfrosting en kruimels
Volgens mij heeft (carola bakt) zoethoudertjes ook een recept voor hondenkoekjes.... yep, even gekopieerd, volgens mij staat op haar blog meer....
Recept: Pindakaas hondenkoekjes voor 20 grote of 40 kleine koekjes
Benodigdheden:
150 gram kwark
1 ei
2 eetlepels rietsuiker
150 gram pindakaas
1 eetlepel olijfolie
50 gram tarwezemelen
200 gram tarwebloem
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het ei, de kwark, suiker, pindakaas en elkaar door elkaar tot er een gladde, stevige massa ontstaat.
Hierna kan de tarwebloem en de zemelen er een keer doorheen. Kneed het deeg tot het soepel en zacht is.
Maak een bal van het deeg en laat het minimaal een kwartier rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte die je bevalt. Het deeg rijst nauwelijks. De nieuwe uitsteker is hartstikke leuk, maar na 3 koekjes krijg ik de koekjes niet meer mooi uit de vorm, de randjes blijven plakken in de uitsteker, ook als ik de uitsteker na ieder koekje schoon maak.
Veel makkelijker gingen de hondenbot-uitstekers. Heb je geen bijzondere uitstekers? Je hond maakt het natuurlijk niet uit, je kunt iedere uitsteker gebruiker. Wat dacht je van de hartenvorm?
De koekjes worden in 15-20 minuten gebakken in de oven. Hondenkoekjes moeten vrij droog zijn, dan zijn ze langer houdbaar. Na 15 minuten moet je het koekje wel goed in de gaten houden of de randen niet erg hard gaan worden.
Je kunt de koekjes goed bewaren in een trommel.
Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!