1 Laatst bewerkt door Miek (02-09-2012 13:36)

Onderwerp: Vragen over decoreren

Dag allen,

na een zoektocht met behulp van de zoekfunctie, toch maar een topic geopend..
Ik ga voor mijn zusje haar bruiloft de bruidstaart maken (mijn eerste bruidstaart!). Ze trouwen op 21 september. Helaas woon ik niet in de buurt en moet de taart van te voren in de vriezer.

Nu heb ik het zo bedacht dat er 3 taarten komen: 20 - 25 - 30. Deze worden niet gestapeld maar komen op zo'n mooie verspringende etagiere te staan.

komen ze hoor:

1. de 30cm wordt een echte nepperd. Kan ik die nu al bekleden of komen er dan scheurtjes in door het uitharden?

2. Ik heb bedacht er allemaal bloemen op te maken als in een bloemenwaterval, dat bij iedere taart. Kan ik ze maken van fondant? of is het toch echt beter om dit met bijv gumpaste te maken?

3. Als ik de bloemetjes heb gemaakt kan ik die dan al op de taart doen en dan hup de vriezer in of krijg ik dan problemen bij het ontdooien van de taart? of moet ik al de bloemen buiten de vriezer bewaren? in de koelkast? buiten de koelkast? (we wonen in een appartement, heb geen koele plaats in huis!)

4. Waar kan ik de bloemen het beste mee vastplakken? wordt het de dag van te voren bloemenplakken geblazen en hopen dat het allemaal goed komt? haha :D dat is wel een spannende versie, hoop dat iemand met een briljant idee komt :D

5. waar maken jullie het liefst het (satijnen)lint mee vast? die wil ik namelijk graag als rand rondom de taart doen.

ok, hier laat ik het eerst maar bij, dat zijn er al een heleboel! ik hoop dat jullie me op weg kunnen helpen om de taart tot een succes te maken!

lfs Marieke

2

Re: Vragen over decoreren

Ik zou een week van te voren de nepperd bekleden.
Roosjes kun je in een luchtdichte doos buiten de koelkost in een donkere kast ofzo bewaren.
Taart ontdooien, daarna roosjes erop plakken met water, royal icing of eetbare lijm.
Ik weet niet hoe groot je rozen zijn, maar als ze aan de grote kant zijn, is het beter om ze vast te prikken in je fondant met rauwe spagethi of sateprikkers.

Satijnen lint vast maken maar eetbare lijm, anders krijg je straks gewone lijm op je taart, niet echt smakelijk  :D

Over de gumpaste heb ik geen idee, nooit mee gewerkt.

I ♥ Cake!

Re: Vragen over decoreren

Ja beter met gumpaste of 1:1 fondant en gumpaste :)
Niet te veel ineens mengen en nog minder ineens uitrollen.
De overige gumpaste kun je in kleine beetjes invriezen, mocht je het voorlopig niet gaan gebruiken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Vragen over decoreren

Als ik het dus goed begrijp dan kan ik de bloemen wel maken, maar niet gedecoreerd en al op de taart in de vriezer doen.
wajooow ok dat gaat een hele toer worden :D mag de donderdag ook nog wel vrij vragen haha! Dank voor jullie reacties. Meer tips zijn natuurlijk altijd welkom!