Re: Chocolate Lover's Mega Cupcake voor m'n eigen verjaardag :-)
Mmm ... dat ziet er verrukkelijk uit!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » 3D taarten » Chocolate Lover's Mega Cupcake voor m'n eigen verjaardag :-)
Mmm ... dat ziet er verrukkelijk uit!
OMG hebbe hebbe hebbe!
Daar wil je toch direct een hap uit nemen.
Geniaal, erg mooi gedaan!
hmmmmm...die ziet er echt lekker uit zeg.
zit hier bijna aan het scherm te likken....
dus je hebt eerst de cake gebakken,uit de vorm gehaald.
chocolade in de vorm gegoten,uit laten harden en uit de vorm gehaald.
en dan de gebakken cake weer in de chocolade vorm geschoven.
heb ik het zo goed gedacht?( ben ook lichtblond,hihihi)
hmmmmm...die ziet er echt lekker uit zeg.
zit hier bijna aan het scherm te likken....
dus je hebt eerst de cake gebakken,uit de vorm gehaald.
chocolade in de vorm gegoten,uit laten harden en uit de vorm gehaald.
en dan de gebakken cake weer in de chocolade vorm geschoven.
heb ik het zo goed gedacht?( ben ook lichtblond,hihihi)
Ja, precies! En de cake een beetje bijgesneden anders past ie niet!
Dus: chocola smelten, met een spatel in de vorm smeren, eventueel 2x, ik had een dikke laag van 0.5 cm :-).. De tweede keer kun je goed alle gaatjes opvullen die je misschien hebt overgeslagen de eerste keer. Hard laten worden en voila!
Het gaat trouwens ook heel goed met candy melts. Mijn probleem is dat ik de chocola niet altijd goed tempereer (ben geen expert :-)) waardoor het soms vlekkerig wordt. Met candy melts heb je dit probleem niet.
"yvonne 72" schreef:hmmmmm...die ziet er echt lekker uit zeg.
zit hier bijna aan het scherm te likken....
dus je hebt eerst de cake gebakken,uit de vorm gehaald.
chocolade in de vorm gegoten,uit laten harden en uit de vorm gehaald.
en dan de gebakken cake weer in de chocolade vorm geschoven.
heb ik het zo goed gedacht?( ben ook lichtblond,hihihi)Ja, precies! En de cake een beetje bijgesneden anders past ie niet!
Dus: chocola smelten, met een spatel in de vorm smeren, eventueel 2x, ik had een dikke laag van 0.5 cm :-).. De tweede keer kun je goed alle gaatjes opvullen die je misschien hebt overgeslagen de eerste keer. Hard laten worden en voila!
Het gaat trouwens ook heel goed met candy melts. Mijn probleem is dat ik de chocola niet altijd goed tempereer (ben geen expert :-)) waardoor het soms vlekkerig wordt. Met candy melts heb je dit probleem niet.
Thanx!!!!
als beginnende super blonde muts..
je legt de cake dus in de met chocolade gevulde vorm. Maar doe je daar nog iets tussen? en vul je de cake nog met iets?
sorry voor alle vragen! maar het ziet er zo ontzettend lekker uit!
jammie! dank je wel voor het delen!
groetjes,
ellen
Wauw, super leuk gedecoreerd!
Simpel maar toch ook weer niet, heel gaaf!
(Ik heb 'm opgeslagen.)
Dat dacht ik ook! Gaaf en zeer verleidelijk!
als beginnende super blonde muts..
je legt de cake dus in de met chocolade gevulde vorm. Maar doe je daar nog iets tussen? en vul je de cake nog met iets?
sorry voor alle vragen! maar het ziet er zo ontzettend lekker uit!
jammie! dank je wel voor het delen!
groetjes,
ellen
Dat mag je helemaal zelf weten! Dit was Devil's Food cake, wat opzich al een lekkere chocolade cake is... maar ik heb er nog een laag chocolade frosting tussen gedaan.. Tussen de cake en de chocoladevorm zit niets, maar daar zou je eventueel ook een laagje frosting kunnen doen! Het is echt niet moeilijk hoor! :-)
em, dank je wel voor je reactie! ga hem zeker ook proberen!!
superleuk!
Ik vroeg me in eerste instantie ook al af hoe krijg je de choco erin? loopt toch naar beneden? Ik zal me er nog wel eens in verdiepen.
Maar goed, deze vorm is van xenos. Hoop dat ze hem nog hebben want vind hem erg leuk voor mijn verjaardagstaarje en lekker geen fondant hihihi.
Maar wat ik nooit goed kan inschatten... Hoe groot wordt de taart?
Hoeveel redelijke stukken gaan eruit. Wij snijden meestal bijv een 20 cm taart in 12-en. Zijn dus niet van de hele kleine stukjes hihihi
Is ie nou 20 cm hoog in totaal of juist 2x20?
Oowwww wat ziet dit er lekker uit.
En idd het is mooi simpel gehouden maar toch een boel precies werk, echt heel mooi!
Wij kregen er ongeveer 16 stukken uit, 4 uit de toef, en 4 uit de onderkant. Als je vorm koud is, en je chocola al ietsie afgekoeld, dan stolt het snel genoeg. Als de chocola toch naar beneden gaat druipen, even de vorm kantelen, en blijven draaien totdat het gestold is!
Oh hij is zo mooi maar mag ik vragen hoeveel bisquit je gebruikt in de vorm !!!
Ik heb geen biscuit gebruikt, maar chocolade cake van Martha Stewart... Ik had wel wat beslag over en heb daar cupcakes van gemaakt.... Het is een chocolate lover's cupcake, daar hoort echte chocolade cake bij!!!
Ik had hem ook gemaakt, gewoon met de vanilecake van koopmans en dan 1½ pak gebruikt en nog iets meer uitgehold voor zodat ik er meer vulling in kon doen.
Helaas is de mijne niet zo heel mooi geworden omdat ik de chcocolade de avond van tevoren had gemaakt en de volgende ochtend eerst weer moest verwarmen om hem weer een beetje vloeibaar te maken.
Ik weet in ieder geval hoe het nu moet en ga hem zeker nog eens proberen want ik vind het zo'n verschrikkelijk mooie taart.
Ik durf hem bijna niet te plaatsen omdat hij helemaal in het niet valt bij de mooie taart van Em maar doe het toch maar even.
Niet lachen hoor haha.
Hij is toch leuk?! En de chocolode wrapper is goed gelukt zie ik
Heb je er ook chocolade bovenop gespoten? Ik heb dat met chocolade swiss meringue botercreme gedaan..
Gatsie dakkie, ik zit gewoon te kwijlen.... yummie!
Hallo Em
Dankjewel en ja de wrapper wel aardig gelukt maar de toef was wat minder mooi vond ik.
Ik heb het met chocolade ganache gedaan maar dacht dat het niet zo mooi geworden was omdat ik de cocolade opnieuw iets warm gemaakt had maar het komt dan waarschijnlijk omdat jij het met chocolade swiss meringue botercreme gedaan hebt want dat is waarschijnlijk iets steviger en meer homogeen.
Hij is leuk gelukt maar haalt het in de verste verte niet bij jouw taart.
Toch ga ik hem nog eens proberen want ik weet niet hoe je op het idee kwam maar vind het knap hoe je het bedacht hebt.
oh oh wat een verrukkelijke taart zeg....
weer iets om op mijn to-do-lijstje te zetten!!!!
Wij kregen er ongeveer 16 stukken uit, 4 uit de toef, en 4 uit de onderkant. Als je vorm koud is, en je chocola al ietsie afgekoeld, dan stolt het snel genoeg. Als de chocola toch naar beneden gaat druipen, even de vorm kantelen, en blijven draaien totdat het gestold is!
Euhm, waar komen de andere 8 stukken dan vandaan? ik zal wel wat over het hoofd zien....
Oooh die ziet er lekker uit!
Door het zien van deze prachtige en heerlijke taart ook maar eens richting Xenos gegaan, maar of het net zo een succes gaat worden????
helemaal top gemaakt
Em schreef:Wij kregen er ongeveer 16 stukken uit, 4 uit de toef, en 4 uit de onderkant. Als je vorm koud is, en je chocola al ietsie afgekoeld, dan stolt het snel genoeg. Als de chocola toch naar beneden gaat druipen, even de vorm kantelen, en blijven draaien totdat het gestold is!
Euhm, waar komen de andere 8 stukken dan vandaan? ik zal wel wat over het hoofd zien....
Euhm, fout getypt, ik bedoel natuurlijk 8 en 8!
Wauw super zeg!
mmm heb nog niet ontbeten maar krijg hier echt zin in!!
DeLeuksteTaarten.nl Forum » 3D taarten » Chocolate Lover's Mega Cupcake voor m'n eigen verjaardag :-)
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.