1

Onderwerp: Suikerwater?????

hoi,

ik weet niet of ik hier moet zijn met mijn vraag, ik hoop het!

Ik had vorige week een workshop gedaan, en mocht mijn taart besprenkelen met ik meen Suikerwater???

Nu kan ik het nergens vinden, en wat is lekker om je taart hiermee in te "smeren"tremperen?????

Hoe maak ik dat???

Bedankt, en sorry als de vraag hier niet thuis hoort!

Groetjes Christa

Groetjes Christa!

Re: Suikerwater?????

1 deel suiker en 1 deel water laten koken tot de suiker is opgelost.
Je kunt er ook smaakjes aan toevoegen hoor!
Maar met een likeurtje kun je ook goed tremperen, of wat verdunde honing, etc...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Suikerwater?????

gaat je taart dan niet naar alcohol smaken???

Groetjes Christa!

Re: Suikerwater?????

Je moet er ook geen liters opgooien!
Een klein beetje bailey's (20-30 ml op een taart van 10 inch) kan erg lekker zijn, vooral met chocoladecake en ganache :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Suikerwater?????

dus dat doe ik erop en dan wrijf ik het in toch????

Groetjes Christa!

6

Re: Suikerwater?????

ik gebruik appelsap om te temperen.
Ik gebruik hiervoor een kwastje en besprenkel zo de cake.
Alle lagen zo'n 3 keer een klein beetje.
Dit is dus idd ook lekker met een likeurtje.

Leef je leven en volg de weg die bij je past!

7

Re: Suikerwater?????

oke, dus voor de duidelijkheid. Ik kreeg op de workshop een fles suikerwater?? in me handen....strooi er maar op, nou oke, ik had een zo'n "slakkenhuisrondje" gemaakt. Hij zei, nu insmeren over je taart. (de binnenkant, die gevuld zou moeten worden)
Maar hij gebruikt het ook zodat je de marsepein kan insmeren, zodat je geen poedersuiker meer ziet. dus geen vlekken op je taart. Dat lijkt me met Fondant niet handig, dit gaat smelten heb ik begrepen. dus moet het dus echt alleen voor me kapsel gebruiken.

Groetjes Christa!

Re: Suikerwater?????

Ja, en ik snap ook niet helemaal waarom hij het over een marsepeintaart zou smeren. Als je goed uitrolt zie je geen poedersuiker meer... Dit doet me een beetje denken aan teleac.

Je hoeft trouwens niet altijd te tremperen hoor, het hangt ook een beetje van de vulling en je eigen smaak af. Vaak is een taart al zo enorm zoet, dat suikerwater echt niet lekker is...  :nooo

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Suikerwater?????

ik hou het bij makkelijk, hihihihi, geen suikerwater.
gewoon lekker vullen en bekleden, thats it!

Dames, bedankt voor het antwoorden van mijn vraag!

Groetjes.

Groetjes Christa!

Re: Suikerwater?????

Veel plezier  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Suikerwater?????

ik weet dat dit een oude topic is, maar ik moet een taart maken met aardbeiencreme vulling en vanille creme. nu wil ik dus de taart temperen... met wat kan ik dat het beste doen ?

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

12

Re: Suikerwater?????

aardbeien likeur.

Je kunt ook bar syrup gebruiken om te tremperen zonder acohol ( google maar eens)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

13

Re: Suikerwater?????

Thx :thumb:

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten