1

Onderwerp: hulp nodig slagroomtaart bekleden

Hallo dames!

Ik wil voor de verjaardag van mijn broer een taart maken en de enig wensen die hij had waren dat het een slagroomtaart moest zijn en dat hij zwart moest worden met marsepein.
Nu wil ik een gewone biscuit gebruiken en die in lagen verdelen en daar dan jam en slagroom tussen doen. Gebruik ik klopfix in de slagroom?
Vervolgens wil ik hem bekleden met marsepein, kan ik om dat te laten plakken ook slagroom gebruiken? Of moet dat botercreme zijn?
En dan: Bewaar ik hem in de koelkast? Of in een afgesloten taartdoos op kamertemperatuur?

Alvast bedankt!

Re: hulp nodig slagroomtaart bekleden

Slagroom moet sowieso altijd in de koelkast :)

En je kunt er je taart prima mee vullen hoor, maar flopfix is dan wel een aanrader. Ook is het slim om dijkjes van botercrème te spuiten zodat de slagroom en de jam niet met de marsepein in aanraking komen.
Je kunt dus ook niet met slagroom afsmeren want dat is veel te vochtig. Lijkt me trouwens ook vrij lastig om daar een strak resultaat mee te krijgen, maar dat terzijde.

Beter kun je dus botercrème gebruiken om me af te smeren, of als je dat niet lekker vindt, ganache of ingekookte en gezeefde jam.

Het lekkerste is het als je hem voor het aansnijden even een kwartiertje of half uurtje eerder uit de koelkast haalt. Anders is hij wel erg koud natuurlijk.

Hou er ook rekening mee dat temperatuur van invloed is op de smaak!

Veel plezier!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/