1

Onderwerp: Fondant taart in koelkast of vriezer??

Hoi Allemaal,

Ik heb een dringende vraag en ik lees op internet allemaal tegenstrijdige verhalen.
Zelf ben ik niet zo'n voorstander van invriezen, omdat dan volgens mij de smaak wegvalt....

Maar ik wil op een woensdag de taart gaan vullen/bekleden en lever deze donderdag bij de opdrachtgever af.... Hij wordt op zaterdag opgegeten.
Is de taart zo lang in de koeling te bewaren? De vulling bestaat uit: banketbakkersroom en aardbeienbavorois.
Ik heb al een puzzelplaatje gemaakt, deze ligt al in vriezer. Ik ben bang dat als ik deze op de taart heb zitten en ik de taart weer in de vriezer doe, hij bij het ontdooien heel erg gaat 'zweten', maar ik ben hier ook geen expert in, dus ik vraag het maar aan de deskundigen hier... :) Graag jullie tips/adviezen...thanks!

Groetjes,
Bakker81

Re: Fondant taart in koelkast of vriezer??

Banketbakkersroom vind ik nogal risicovol zo lang in de koelkast.
Buiten dat lijkt me dat de taart dan niet meer echt heel vers smaakt. Mijn voorkeur zou uitgaan naar vrijdag de taart bezorgen, of zelfs zaterdag pas.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Fondant taart in koelkast of vriezer??

Suus, dank voor je snelle reactie. Mag ik vragen waarom je banketbakkersroom risicovol vindt? Kan ik beter andere vulling doen? Laatst heb ik voor mn schoonvader ook een taart gemaakt, daar was ik ook va woensdag mee bezig en hebben we zaterdags opgegeten, hij smaakte nog wel prima. Was ook met banketbakkersroom. Toch, ben ik wel benieuwd hoe anderen het doen. Dus Suuz, ik neem mee wat jij schreef. Misschien dat ik toch later begin, maar Woe. Komt goed uit omdat ik dan 1 dochter kan wegbrengen en de ander slaapt, zo kan ik rustig bezig ;) nog meer tips/adviezen?

Re: Fondant taart in koelkast of vriezer??

Banketbakkersroom is officieel maar een dag of twee te bewaren, en daarna vind ik hem zelf ook gewoon niet zo lekker meer.
In een taart zal het misschien wel meevallen, maar biscuit wordt er ook niet lekkerder op natuurlijk.
Buiten dat droogt de koelkast je taartje uit, en dat lijkt me ook niet bevorderlijk.

Ik zou woensdag lekker gaan bakken en op je gemakje de decoraties maken die je al kunt voorbereiden. Dan zaterdagochtend vullen en bekleden en de decoraties opplakken.
Je biscuit kun je dan het beste in de vriezer goed ingepakt bewaren tot je hem gaat verwerken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Fondant taart in koelkast of vriezer??

Wat suuz zegt, Bbr en mousse zou ik sowieso niet zo lang bewaren maar max 1 dag..

6

Re: Fondant taart in koelkast of vriezer??

Voor mij ook max 1 dag. 4 dagen zou ik niet aandurven. Creme kan hier beter tegen (ook geen 4 dagen)
Voor vrijdag heb ik een bruidstaart en ze willen ook bbr. Heb nog geprobeerd ze te sturen naar creme, maar ze wilde toch bbr  :lol: . Gelukkig komt er een waterval van bloemen, die ik dus al gemaakt heb. Ik ga dus donderdagavond vullen en bekleden.

7

Re: Fondant taart in koelkast of vriezer??

Dank voor jullie reacties.... ik zal er wat later mee gaan beginnen, zo blijft de taart mooi vers...  ;)