1

Onderwerp: Bavarois/mousse eerst helemaal laten opstijven?

Als je bavarois of mousse (met gelatine) maakt als vulling laat je die dan eerst helemaal opstijven voor je het gebruikt of moet het alleen afkoelen en is het dan al dik genoeg om te vullen. Moet je het dan nog roeren of mixen voordat je het gaat gebruiken?

2

Re: Bavarois/mousse eerst helemaal laten opstijven?

het makkelijkst werkt het om het in ieder geval een uurtje op te laten stijven in de koelkast, dan is het niet meer zo vloeibaar.
Je hoeft het niet meer door te kloppen voor het vullen.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Bavarois/mousse eerst helemaal laten opstijven?

Ik laat alle bavarois eerst opstijven en vul er dan pas de taart mee, als het net gemaakt is ie het vaak wat vloeibaar en dan zou het misschien de taart uit lopen, dat risico neem ik liever niet.

Christine.

4

Re: Bavarois/mousse eerst helemaal laten opstijven?

Als je er 1 hebt, gebruik dan een taartrand, o zo makkelijk met bavarois.
Stijft hartstikke strak op  ( wat een tekst :D )

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

5

Re: Bavarois/mousse eerst helemaal laten opstijven?

ireen123 schreef:

Als je er 1 hebt, gebruik dan een taartrand, o zo makkelijk met bavarois.
Stijft hartstikke strak op  ( wat een tekst :D )

Verhip ik heb ook zo'n rand vergeet het telkens  :o

Christine.