1

Onderwerp: wie kan mij helpen??

Beste baksters,

Ik wil graag een biscuit bakken maar wil dat de biscuit de smaak krijgt van de bastognekoeken.

Hoe kan ik dit het beste doen?
Ik kan er eventueel versnipperde bastogne koeken doorheen mengen met mixen, maar weet niet of deze dan nog reist in de oven en luchtig blijft, of weet iemand of er smaakstoffen zijn die heel erg lijkt op de smaak van de koeken of dat er daadwerkelijk een smaakstof op de markt is.

Hopelijk komt iemand met een goed idee.

Alles is welkom

liefs danielle

2

Re: wie kan mij helpen??

speculaaskruiden door het beslag doen? Dat komt wel aardig in de buurt lijkt mij.

Tieneke

Re: wie kan mij helpen??

Een mengseltje van kruidkoekkruiden en caramel ofzo... maar ik zou het gewoon proberen met bastognekoeken hoor. En dan bij iedere 100 gram een ei extra ofzo?? Ik roep maar wat hoor...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: wie kan mij helpen??

Ik zou een recept voor bestogne koeken opzoeken en ingredienten daaruit (de smaakmakers) aan je beslag toevoegen.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

Re: wie kan mij helpen??

Zo'n recept is verdomd lastig te vinden :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: wie kan mij helpen??

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Zo'n recept is verdomd lastig te vinden :)


Zoeken onder kandij koek en dan.... :D

Ingrediënten
500 gram bloem * 50 gram suiker * 10 gram bakpoeder * 10 kaneel * 5 gram kruidnagel * 5 gram nootmuskaat * 5 gram gemberpoeder * 1/2 liter melk * 200 gram bruine of witte kleine kandij.


Bereidingswijze
Vermeng de bloem met het bakpoeder en de specerijen en zeef dit. Voeg de suiker toe. Breng de melk aan de kook en giet deze bij het bloemmengsel. Roer het mengsel glad. Roer de kandij erdoor. Als de klontjes te groot zijn, deze eerst met een hamer stukslaan. Vet een vorm in en doe het mengsel er in over. Bak de koek op 160 graden gedurende 1 1/2 uur. Controleer met een satéprikkerof de koek gaar.

Hoop dat het lekker is!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

7

Re: wie kan mij helpen??

of te wel ongeveer koekkruiden/speculaaskruiden
Gewoon een klein testje bakken

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

8

Re: wie kan mij helpen??

dank je wel voor de reacties ik zal eens gaan uitproberen.