1 Laatst bewerkt door Faytjoe (15-08-2012 13:00)

Onderwerp: Chocolade-frambozen frosting

Deze heb ik zelf bedacht:

Chocolade-frambozen frosting:

Ingredienten:

300 gram frambozen (vers of diepvries maar ondooit)
265 gram chocolade

Je hebt ongeveer 300 gram frambozen nodig. Die moet je pureren en zeven. Je hebt 240 ml (1cup) frambozenpuree voor nodig. Dan moet je 265 gram chocolade (melk- of pure chocolade, witte heb ik nog niet geprobeerd) smelten. Voeg het bij elkaar en bereid je voor op 10 tot 15 minuten mixen (met de handmixer of een keukenmachine met garde) totdat het wat dikker wordt. Je kan het in de koelkast zetten voor een uur, dan is het makkelijker om mee te werken.

Eet smakelijk!

2

Re: Chocolade-frambozen frosting

Klinkt lekker hoor.

Met witte chocolade lijkt hij me nog lekkerder denk ik zo

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

3

Re: Chocolade-frambozen frosting

JPS schreef:

Klinkt lekker hoor.

Met witte chocolade lijkt hij me nog lekkerder denk ik zo

Ja dat wilde ik eigenlijk ook doen, maar ik had die niet in huis.
Het is echt heel lekker!

4

Re: Chocolade-frambozen frosting

mmmm, en is het stevig genoeg om toefjes mee te spuiten op cc?

5

Re: Chocolade-frambozen frosting

IMadeCake schreef:

mmmm, en is het stevig genoeg om toefjes mee te spuiten op cc?

Ja, bij mij wel. Ik weet niet of het met elke soort chocolade werkt, maar ik denk het wel.

6

Re: Chocolade-frambozen frosting

klinkt lekker idd! maar wel een zware hap!

meer als vulling?

7

Re: Chocolade-frambozen frosting

chantal1980 schreef:

klinkt lekker idd! maar wel een zware hap!

meer als vulling?

Het is minder zwaar dan ganache, en eigenlijk ook gezonder. Ik heb het gebruikt om een simpele vanillecake mee in te smeren, gewoon dun. Dat was echt heel lekker!

8

Re: Chocolade-frambozen frosting

zouden de toefjes mooi blijven staan buiten de koelkast?

9

Re: Chocolade-frambozen frosting

chantal1980 schreef:

zouden de toefjes mooi blijven staan buiten de koelkast?

Over het algemeen kan het denk ik wel, maar ligt natuurlijk ook aan de warmte en hoe lang. De cake is bij ons eigenlijk vrij direct opgegaan. Ik denk dat je het ongeveer als chocolade moet behandelen.