1

Onderwerp: slagroom vullen waar smeer je mee af

Ik ga een taart maken gevuld met slagroom bekleed met marsepein maar waar smeer ik mee af   :o

2

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

Je kan voor safe gaan met 1:1 botercreme? Dus 1 deel boter en 1 deel poedersuiker.

3

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

Ja normaal smeer en vullen ik met botercreme maar weet nu niet of je ook met slagroom kan afmeren

4

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

Als je met marsepein bekleedt zou je ook met slagroom kunnen afsmeren hoor.

Life is like one of my cakes......You never know what you're gonna get.
http://www.facebook.com/pages/Cake-Diva … ref=stream

5

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

Ik zou niet met slagroom afsmeren!
Slagroom heeft veel vocht in zich, en daardoor kan je marsepein smelten.
Ik zou gewwon voor botercreme 1:1 gaan, of afsmeren met ganache.

6

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

Daar komen we niet uit, vrees ik. De meningen zijn hier heel sterk over verdeeld. Ik heb weleens met slagroom (met klopvast) afgesmeerd en toen met marsepein bekleed en dat ging prima. Maar als je voor safe wilt gaan: botercreme.

7

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

Ja hierover liggen de meningen inderdaad nogal uit elkaar, ik heb begrepen dat fondant vocht absorbeert, maar marsepein (omdat het op olie basis is) juist het vocht in de taart houdt. Ik heb zelf ook nog geen problemen ondervonden aan het gebruiken van slagroom in combinatie met marsepein.

Life is like one of my cakes......You never know what you're gonna get.
http://www.facebook.com/pages/Cake-Diva … ref=stream

8

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

marsepein smelt echt niet van slagroom. of je moet slechte kwaliteit hebben...

9

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

Een keer heb ik lettertjes van gumpaste op een kwarktaart gelegd, binnen 15 minuten waren ze weggesmolten....

Jacqueline

10

Re: slagroom vullen waar smeer je mee af

gumpaste is heel wat anders dan marsepein...