1

Onderwerp: Chocolade sinasappel cheesecake

Chocolade-Sinasappel cheesecake 8-10 personen    
Recept van James Martin

Je HEBT AL een cake (genoisebeslag) die je in 3 horizontale lagen verdeelt ( bodem-tussenlaag-deksel)
Oven voorverwarmen op 180 graden

springvorm 23 cm
kant en klare uitgestoken cake van doorsnee 23 cm, verdeelt in 3 lagen
3 eetl grandmarnier
200 gr suiker
1 x sap van sinasappel
2x rasp van sinasappel
4 eetl maizena
850 gr roomkaas
3 ei middelmaat
1 vanille stokje
375 gr double cream /bijv 50% mascarpone+50% slagroom
36 blokjes pure chocolade 70% cacao

voor het kleine broertje ervan
18 cm doorsnee
2 1/3 eetl grand marnier
156 gr suiker
0.78 sap
1.5 rasp
3 eetl maizena
663 gr roomkaas ====400 gr is ook genoeg
2 1/3 ei
1 vanille stokje
292 gr double cream/ bijv 50% mascarpone+50% slagroom
28 blokjes chocolade

Leg 1 laag cake op de bodem van de springvorm  en besprenkel met met 1 eetl grand marnier

meng suiker+rasp+sap+maizena
voeg de roomkaas toe, goed mixen en dan 1 voor 1 de eieren erbij kloppen.
voeg de de binnenkant van 1 vanillestokje toe en de laatste eetl grandmarnier en tenslotte de double cream.

Schenk 1/3 mengsel op de bodem, chocolaadjes erop en strijk glad
middelste cakelaag erop met weer mengsel en chocolade
deksel erop
nog een laag mengsel met chocolade en dan kan de taart de oven in.

Zet de springvorm op een bakplaat MET +/- 3 mm water erop
het water is nodig om het ei/room mengsel goed gaar te krijgen

50 minuten bakken op 180 graden c, onder in de oven.
Laat de taart volledig afkoelen en opstijven in de vorm!

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

2

Re: Chocolade sinasappel cheesecake

Oeh lijkt me lekker!

Re: Chocolade sinasappel cheesecake

Jammie, jammie! Dank je wel.