1 Laatst bewerkt door tava (22-08-2012 12:07)

Onderwerp: tylose later ?

ik heb geprobeerd een roos te maken van fondant. Nu zijn er echter een paar blaadjes die naar beneden blijven zakken. ik heb hier op de site wel eens wat gelezen over eetbare lijm ( tylose ???) . Kan ik hiervan ook een dun laagje over mijn roos smeren zodat de blaadjes niet meer gaan zakken.

gr Tineke

ps ben een taart aan het maken voor mijn moeder, samen met mijn 8 jarige dochter, zij probeert de rolroosjes. Geweldig om haar zo bezig te zien.

vrienden zijn net als de sterren,
je kunt ze niet altijd zien, maar ze zijn er wel.

2

Re: tylose later ?

Hoi Tineke, ik denk dat je de blaadjes dan gewoon vastplakt, dat kan best.
Als je echter de tylosepoeder (dus nog geen lijm) vooraf door de fondant kneed dan gaat je roos uitharden en zakken de blaadjes niet meer in.
Je kunt dan( om te voorkomen dat de blaadjes tijdens het uitharden inzakken) de blaadjes met wat stukjes keukenpapier ondersteunen!
Succes :)

Taartdecoratie en workshops!