1

Onderwerp: Yin yang bekleden

Voor mijn moeder wil ik graag een yin yang taart bakken. Het donkere deel, van choco biscuit wil ik helemaal bekleden met zwarte fondant, maar kun je wel een beetje fatsoenlijk zwart krijgen als je zo veel in 1 keer moet kleuren of kan ik beter voor gekleurd kopen? En moet die afgesmeerd worden met choco bc om de ondergrond vast iets donkerder te maken of zal de witte bc niet doorschijnen?

En dan moet het lichtte deel van yin yang natuurlijk wit, maar tot dus ver is het me nog niet gelukt om dat niet doorschijnend te krijgen. Je kunt bij mij altijd delen van de biscuit erdoor zien. Is dat een kwestie van dikker afsmeren met bc of de fondant dikker uitrollen? Is er een alternatief voor bc die minder machtig is? Ik smeer taart altijd zo dun mogelijk af, zolang ie maar strak is en fondant rol ik ook altijd zo dun mogelijk uit. Ik vind het niet lekker als er zo veel zoete meuk op de taart zit namelijk ;-).

Kun je ganache maken van witte chocolade? Want dan zou ik in plaats van fondant ook pure en wite ganache kunnen gebruiken. Welliswaar niet helemaal zwart wit, maar wel erg lekker :D.

Re: Yin yang bekleden

Wat betreft het donkere deel.... Voorgekleurd zwart kopen
Je zou ervoor kunnen zorgen dat je met afsmeren de lagen niet meer zo duidelijk ziet. dus net een extra laagje creme misschien. Als je de biscuitlagen maar niet meer zo duidelijk ziet.
Meestal helpt dat bij mij wel.
Dikker uitrollen dan je gewend bent zou ik niet doen, werkt niet fijn en je vindt het zelf niet lekker geef je aan... misschien denken daar meer mensen hetzelfde over.

Als je kiest voor ganache, dan zoiezo beide delen met ganache.
Er is wittw kleurstof van americolor, misschien krijg je het daar wat witter mee...

www.taartenvankris.nl <-- Ook voor het bestellen van eetbare prints op icing, frosty en ouwel!

3

Re: Yin yang bekleden

Zwarte fondant/marsepein zou ik voorgekleurd kopen, is lastig om dit echt mooi te krijgen.

witte ganache kan, maar dit heeft een hele andere receptuur dan de 'gewone melk en pure ganache'  Google even hierop:  witte ganache de leukste taarten.  Dan kun je het vast vinden

Re: Yin yang bekleden

http://static.zoovy.com/img/kyledesign/W390-H390-Bffffff-V1/yingyangcake.jpg

Of je smeert m gewoon zo af? :)

www.taartenvankris.nl <-- Ook voor het bestellen van eetbare prints op icing, frosty en ouwel!

Re: Yin yang bekleden

Hmmm beetje te laat misschien?
Wat betreft het afsmeren, als je cacao door je botercreme doet, dan zie je je lagen niet meer/ minder.
Werkt bij mij super en is nog lekker ook!!!
Het zwart zou ik trouwens ook kant en klaar kopen. Vind zwart een erg moeilijke kleur om zelf te maken.
Hoop dat je toch nog iets aan mijn antwoorden hebt....

Groetjes! Enne, bedankt voor alle inspiraties!!!
Wil je meer zien wat ik maak? www.ingrids-baksels.webnode.nl