1 Laatst bewerkt door lieke-webbie (13-08-2012 13:35)

Onderwerp: een smaakje aan je meringues geven

hallo,

de titel zegt het eigenlijk al.
Ik heb gisteren voor het eerst meringues gemaakt.
Ze zijn aardig gelukt.
Nu wil ik er de volgende keer een smaakje aangeven.
Is er ook een manier om dat te doen zonder een smaakstof.
Die heb ik namelijk niet in huis.
Zou je bijvoorbeeld aardbeien puree er aan toe kunnen voegen of kan dit niet ivm het vocht gehalte.

en nog een vraagje: hoe kan ik ze het beste bewaren zodat ze niet zacht worden?

Re: een smaakje aan je meringues geven

echt niemand die er een antwoord op heeft?

3

Re: een smaakje aan je meringues geven

volgens mij kan het wel. gewoon proberen zou ik zeggen. kijk anders op de internet ik zag bijvoorbeeld dit recept:
- 3 eiwitten
- 3-5 eetlepels witte basterdsuiker (afhankelijk van hoe zoet u de meringue wilt)
- 3 eetlepels frambozencoulis van onberispelijke herkomst
- 1 theelepeltje wijnsteen (of eventueel citroensap of wittewijnazijn)
- mespuntje zout

(coulis is een een sjiek woord voor puree, dit kan dus ook van andere soorten fruit) Ik heb hem zelf nog nooit gemaakt maar het lijkt me wel wat, ik ben gek op meregue. Eet ik het liefst elke dag :P

Re: een smaakje aan je meringues geven

ik doe er wel eens oploskoffie door, of cacao, en idd wat hier boven staat verschillende vruchten puree's en dat werkt echt goed

Re: een smaakje aan je meringues geven

bedankt voor jullie reacties.

De oploskoffie, doe je die als poeder erbij of maak je daar ook eerst een papje van?