Onderwerp: Chocolade ijstaart
Hierbij het recept van onze chocolade ijstaart!!
IJstaart Chocolade
Benodigdheden:
2 liter Stracciatellaroomijs
2 liter chocoladeroomijs
Chocolade cake of chocolade brownies
750 ml slagroom
2 a 3 eetlepels suiker
Cacaopoeder
26 cm ronde taart. Gebruik de helft voor een cakevorm.
Bereiding:
Neem het ijs uit de diepvries en laat het iets zachter worden.
Bekleed de vorm met een royaal vel vershoudfolie.
Snijd de cake en dunne plakjes.
Schep de Stracciatellaroomijs in de vorm en strijk glad.
Verdeel het chocoladeroomijs erover en strijk eveneens glad.
Dek af met de cake. Snij deze eventueel goed op maat.
Zet minimaal 1 uur terug in de diepvries om aan te vriezen.
Klop de slagroom met de suiker en cacaopoeder bijna stijf.
Haal de ijstaart uit de diepvries en keer op een schaal. Verwijder de folie.
Bestrijk de taart grillig met de slagroom. (Gebruik een paletmes of lepel).
Bewaar de ijstaart in de diepvries.
Bestrooi de ijstaart met een beetje cacaopoeder.
Serveer eventueel met warme chocoladesaus.
Breng in een steelpan 200 ml slagroom tegen de kook, draai het vuur laag en voeg 200 gram grof gehakte pure chocolade toe. Laat de chocolade smelten en roer glad.
Foto kun je zien bij de taartenparade!!