Onderwerp: Door wat kokos vervangen in deeg?

Hallo,

Ik zou graag binnenkort een karamelkoek maken. Dit bestaat uit 3 laagjes: 1) soort zand-kruimeldeeg 2) vulling met gecondenseerde melk, golden syrup en boter 3) laagje chocolade..

In laag 1 (bodem) zit het volgende:
60g bloem
60g zelfrijzend bakmeel
90g gedroogd kokos (ik veronderstel kokospoeder?)
100g ongez. boter
115g bruine basterdsuiker

Ik zou graag de kokos vervangen omdat mijn familie dit niet lekker vindt. Heeft iemand enig idee door wat dat gaat???

Dream like you live forever,
Live like you die tomorrow.

2

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

je kan walnoten, hazelnoten, amandelen gebruiken
je kan ook andere karamel-recepten zoeken via google en dan alleen de ingredienten voor de bodem gebruiken en dan gewoon met jou recept verder gaan :think:

3

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

Ik zou het er dan gewoon uit laten en ook niet vervangen :)

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

4

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

Gewoon het zandkoekjes deeg gebruiken.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

Bedankt voor de suggesties allemaal :) Daar kwam ik gewoon zelf niet op..

Dream like you live forever,
Live like you die tomorrow.

6 Laatst bewerkt door djehr (14-08-2012 10:11)

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

Als je het weglaat moet je wel het gewicht aan kokos vervangen door bakmeel en bloem anders verandert de verhouding van het deeg.
Bij het weglaten verandert ook de structuur van je deeg. Wil je toch dezelfde structuur houden dan zou ik de kokos vervangen door amandelpoeder.

7

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

Heb je dit recept al eens geproefd?

Volgens mij wel een heeeeeel zoet recept
in de bodem al veel suiker en dan de vulling, gecondenseerde melk+ golden syrup.

Gecondenseerde melk is meestal gesuikerd en smaakt al zoet (dulche de leche) en dan er nog golden syrup erbij, is tenslotte rietsuiker siroop.

Als je weet dat het zo zoet is en jij vind dat zo lekker..geniet ervan.
:D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

8 Laatst bewerkt door djehr (14-08-2012 19:00)

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

ireen123 schreef:

Heb je dit recept al eens geproefd?

Volgens mij wel een heeeeeel zoet recept
in de bodem al veel suiker en dan de vulling, gecondenseerde melk+ golden syrup.

Gecondenseerde melk is meestal gesuikerd en smaakt al zoet (dulche de leche) en dan er nog golden syrup erbij, is tenslotte rietsuiker siroop.

Als je weet dat het zo zoet is en jij vind dat zo lekker..geniet ervan.
:D

Jij hebt waarschijnlijk nog nooit karamel shortcake geproefd  ;) Dat is dit recept volgens mij en is echt schandalig lekker (maar niet te grote stukken snijden want het is idd vrij machtig).

Hier trouwens een alternatief recept (zonder kokos  :) )
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=83878

9

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

nee, nooit geproefd.
Ik hou eigenlijk van een beetje frisser en minder zoet. dan valt de zoetigheid in een recept snel op.
Gelukkig verschillen smaken :D

En voor mij mag er best kokos in, kokosmacrons zijn tenslotte ook erg lekker.

Zal het recept overwegen bij suikergebrek :) :D  :D  :D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

10

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

ireen123 schreef:

Zal het recept overwegen bij suikergebrek :) :D  :D  :D

:lol:  :lol:

Re: Door wat kokos vervangen in deeg?

Amai, dat was heeeeeeeeeeeeerlijk :)
Ik heb de kokos gewoon vervangen door bloem zodat je een soort zanddeeg kreeg.

Dit zijn ze geworden:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/424302_4142160748405_1349732482_n.jpg

Dream like you live forever,
Live like you die tomorrow.