1

Onderwerp: eigeel invriezen?

Ik heb gepasturiseerd eigeel gekocht in een pak van 1 liter.
Zou ik dat in kleine porties kunnen invriezen? :think:

2

Re: eigeel invriezen?

uh zou t niet doen gaat erop achteruit...

3

Re: eigeel invriezen?

Dag Thea,

ik had vorige keer hetzelfde probleem.
Had gegoogled en kwam op het volgende..

Wanneer je eidooiers wilt invriezen, moet je ze vooraf mengen met zes gram zout of suiker per 100 gram eigeel. Het zout/ suiker zorgt voor een lager vriespunt waardoor kleinere kristallen ontstaan. Hierdoor krijg je minder schade aan de structuur van de dooier. Of je suiker of zout gebruikt, bepaalt overigens weer wat je er later mee gaat doen: iets zoets of iets hartigs, dus schrijf op de verpakking vooral erbij wat je eraan hebt toegevoegd. Ook voor eigelen geldt: in een zakje of eerst in een ijsblokjesvorm.

Voor allebei geldt: rustig laten ontdooien (bijvoorbeeld een nachtje in de koelkast), en daarna meteen gebruiken.

Ik heb het gedaan, ze worden iets "gummie" maar na wat mixen kun je ze nog prima gebruiken....
Succes!

zo hééérlijk ontspannend.....