Onderwerp: GRRRRR biscuit funcakes mix; er komt een blaas op ?!?!?
Ik bakte mijn kapsels altijd met het basisrecept van de site hier.
Nooit problemen, maar het gemak van de bicuitmix leek mij ook wel handig.
De smaak en de textuur van het biscuit vind ik echt veel prettiger.
Ik krijg mooie hoge kapsels, alleen er lijkt een soort van blaas te ontstaan bovenop de taart.
Bij het afkoelen zakt deze in en valt dan wat te ruim over de bovenkant heen (als een te grote onderbroek zeg maar )
Op zich nog niet zo'n probleem, maar hieronder is het een plakkerige bedoeling, lijkt wel of het beslag daar totaal niet gegaard is.
Ik moet het eraf snijden, want als ik het laat zitten en ik snij mijn taart aan... een kleffe bedoeling. En aangezien boven onder is heb ik dus ook geen stevige bodem meer.
Waarom gebeurt dit, waarom heeft mijn buurvrouw dit niet en haar buurvrouw weer wel ???
Wie heeft de oplossing?
Dit heb ik zelf al geprobeerd:
- Eieren in warm water voordat er gemixt wordt.
- 10 minuten mixen op de hoge stand, 3 minuten op de lage stand
- De oven op 150°C ipv op 175 en dan iets langer
- Op het einde de oven toch even naar 175°C geschroefd
- Aan het begin de oven voorverwarmd op 175, maar gebakken op 150
De oven moet eigenlijk op 160°C, maar mijn heteluchtoven heeft die stand niet. Oh en ik heb een draaiplateau en zet em op het rooster dus midden in de oven.