1

Onderwerp: Toef van cream cheese frosting op red velvet cupcake?

Op dit forum een heerlijk recept gevonden van red velvet cupcakes met cream cheese frosting. Weet iemand of je met de cream cheese frosting ook een toef kan spuiten op de cupcakes??? Of is de frosting hier niet stevig genoeg voor om de vorm van de toef te behouden???

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
http://www.linascakeshop.nl

2

Re: Toef van cream cheese frosting op red velvet cupcake?

Ik heb het een keer te lang gemixt en toen was het te vloeibaar om te spuiten  :/ . In het Hummingbird bakboek staat ook dat je het niet te lang moet mixen, nu weet ik niet of dat precies hetzelfde recept is.

3

Re: Toef van cream cheese frosting op red velvet cupcake?

Niet te lang mixen is inderdaad cruciaal, maar een echt stevig cream-cheese frosting heb ik -helaas!! - nog nooit gevonden :nooo

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: Toef van cream cheese frosting op red velvet cupcake?

Ik denk dat ik Rudolph van Rudolphs Bakery (24 kitchen) eens ga mailen of hij daar een suggestie voor heeft. Vind een toef toch leuker tonen dan een 'kwak' hahaha. Dank jullie wel!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
http://www.linascakeshop.nl

5

Re: Toef van cream cheese frosting op red velvet cupcake?

hoi hoi,

een toef kan zeker! Heb nu cupcakes in de koelkast staan met creamcheese toeven  :)

het makkelijkste is 50% creemcheese (monchoe ofzo) en 50% boter loskloppen - als je neit te lang wilt kloppen kan je het altijd eerst 'prakken' met een vork zodat het goed glad door elkaar gaat... en natuurlijk niet te koude boter gebruiken!

En dan mixer bij de hand en beetje bij beetje poedersuiker toevoegen totdat het 'droog' gaat aanvoelen (ik gebruik er geen vaste hoeveelheid voor, is een beetje op gevoel).

Dan in een spuitzak, je moet een redelijk fijn mondje gebruiken voor een mooie gedetailleerde toef, zeker een uur laten staan, en dan klaar voor gebruik! na spuiten nog even opstijven in de koelkast natuurlijk... toeven blijven prima staan!

6

Re: Toef van cream cheese frosting op red velvet cupcake?

Babycakes schreef:

hoi hoi,

een toef kan zeker! Heb nu cupcakes in de koelkast staan met creamcheese toeven  :)

het makkelijkste is 50% creemcheese (monchoe ofzo) en 50% boter loskloppen - als je neit te lang wilt kloppen kan je het altijd eerst 'prakken' met een vork zodat het goed glad door elkaar gaat... en natuurlijk niet te koude boter gebruiken!

En dan mixer bij de hand en beetje bij beetje poedersuiker toevoegen totdat het 'droog' gaat aanvoelen (ik gebruik er geen vaste hoeveelheid voor, is een beetje op gevoel).

Dan in een spuitzak, je moet een redelijk fijn mondje gebruiken voor een mooie gedetailleerde toef, zeker een uur laten staan, en dan klaar voor gebruik! na spuiten nog even opstijven in de koelkast natuurlijk... toeven blijven prima staan!

Dat biedt perspectieven! We hebben rudolph niet nodig met dit forum hahaha. Tnx!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
http://www.linascakeshop.nl

Re: Toef van cream cheese frosting op red velvet cupcake?

Adrienne schreef:

Niet te lang mixen is inderdaad cruciaal, maar een echt stevig cream-cheese frosting heb ik -helaas!! - nog nooit gevonden :nooo

Ik kwam dit op een andere site tegen en moest aan dit topic denken. Dus nog een andere optie voor verstevigen:
http://www.realbakingwithrose.com/index … read/5125/