1

Onderwerp: Bewaren cupcakes

Hoi iedereen,

Vorig weekend hebben mn vriend en ik met een eet tentje op een festival gestaan. Samen met familie en vrienden hebben we een leuke tijd gehad.
Voor het tentje hadden we veel ingekocht, waarvan een aantal ingredienten over waren. Waaronder veel eieren.
Ik werd het eten van de eieren een beetje zat, toen kwam mn vriend met dat ik wel iets kon bakken.

Dus dacht ik aan cupcakes.
29 aug gaan we een feestje organiseren voor de mensen die op het festival hebben geholpen en wilde daarvoor gaan bakken.
Nu zit ik met 1 ding: de eieren zijn tot 21 aug goed.
Dus dacht voor de 21e de cakjes te bakken en het weekend voor de 29e het te decoreren.

Mijn vraag is: hoe lang kan je de gebakken cakjes bewaren zonder dat er verlies is van de smaak? In de winkel kan je ook cakjes kopen die er al een tijdje liggen,  maar dat smaakt ook nergens naar..
Zelf wilde ik het proberen om de cakjes 1,5 week voor serveren bakken. Wat zijn jullie ervaringen?

Alvast bedankt!  :D

Groetjes,
Aradhna

2

Re: Bewaren cupcakes

Ik zou ze dan invriezen, en de dag van tevoren uit de vriezer halen,
(of 's ochtends als je ze 's middags wilt gebruiken) Dan smaken ze nog heerlijk. Ik zou ze geen 1 1/2 week van tevoren bakken, en zo bewaren. Dan zijn ze volgens mij echt niet lekker meer.

3

Re: Bewaren cupcakes

Als je ze in een luchtdichte bak bewaard kan je ze wel een week van te voren bakken anderhalve week is misschien wel wat lang.

4

Re: Bewaren cupcakes

ik bewaar heel vaak mijn cupcakes in de vries. 12 is nou eenmaal een makkelijk getal om te bakken en ik maak altijd swiss merengue bc en ik vind het niet te doen om dat voor minder dan 12 cc's te maken qua hoeveelheid. Kan echt niet alles opeten, dus hup in de vries. Ik heb altijd geleerd dat bc zeker 3 mnd in de vries kan voordat de kwaliteit achteruit gaat, cake gaat ook niet echt kapot, dus lekker invriezen zou ik zeggen.
In een luchtdichte bak zou ik ze niet lang bewaren, dan smaken ze bij mij niet meer vers vind ik.

Ik haal ze 2 uur voor het eten uit de vries. Je kan ze ook eerst in de koelkast zetten voor het ontdooien en dan 1 uur op kamertemperatuur laten komen. Als het stikwarm is is 30 minuten al genoeg.
Smaken nog net zo als dat ze erin gingen!

5

Re: Bewaren cupcakes

Hallo dames,

Heel erg bedankt voor de tips.
Denk dat vriezen toch het beste oplossing is.

Heb het nog niet geprobeerd, omdat ik meestal wel tijd vrij maak als ik wat bak..
Maar aangezien jullie al aangeven dat de smaak net zo is, wil ik het wel proberen :)

Groetjes,
Aradhna