Onderwerp: macarons in minicc vorm?
hai allemaal,
de titel zegt t eigenlijk al.
zou je macarons ook in een mini cc vorm van siliconen kunnen maken ?
je hebt ze dan in iedergeval allemaal even groot nl
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » macarons in minicc vorm?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hai allemaal,
de titel zegt t eigenlijk al.
zou je macarons ook in een mini cc vorm van siliconen kunnen maken ?
je hebt ze dan in iedergeval allemaal even groot nl
Hoi Sweet,
Ik denk, eerlijk gezegd, dat dat niet goed gaat.
Volgens mij kan het beslag z'n vocht zo niet voldoende kwijt en krijg je geen knapperig laagje aan de buitenkant.
proberen ze allemaal even groot te krijgen gaat ook prima mbv een spuitzak.
succes!
Ik heb het een keertje geprobeerd, maar het was geen succes
Maar nja macarons zijn dan ook nog nooit een succes geweest bij mij
hmzz.. ben ik erg eigenwijs als ik zeg ik probeer t anders gewoon met de helft van de batch:)
Je zouhet inderdaad gewoon eens moeten proberen. Let er dan wel op de je de bodem niethelemaal vol spuit zodat de macarons nog een beetjekunnen uit lopen. Ben wel benieuwd ofhet lukt
dacht dat macaons niet uitliepen..omdat ze eigenlijk al gedroofd de oven in gaan..
maar wel dus.. goede tip..zal er rekening mee houden
ik heb een keer geprobeerd macarons te maken op een siliconen bakmatje maar ze werden echt niet mooi
ik ghad ook al zo iets gemerkt..maar had de manier waarop mn beslag eruit zag al de schuld gegeven..
maar...dan beschouwen we dit experiment als mislukt:)
wel apart...ik heb een speciale bakmat voor makarons en die is ook van siliconen..
En wat het uitlopen betreft...dat gebeurt tijdens het drogen. Je spuit een toetje en dat toefje zakt iets in en wordt dan wat breder...
hmz... als ik terug ben van vakantie gaan we t dan nog eens proberen.. een laag op bakpapier..en een laag op siliconen.. en dan ook gewoon weeeeer in de cc vorm..
mn beslag was nu ook gewoon kut hoor
wel apart...ik heb een speciale bakmat voor makarons en die is ook van siliconen..
En wat het uitlopen betreft...dat gebeurt tijdens het drogen. Je spuit een toetje en dat toefje zakt iets in en wordt dan wat breder...
Deze bakmat ziet er wel heel tof uit.
Zelf heb ik 2 keer macarons gemaakt en die waren best goed gelukt en ook op een siliconenbakmat, maar een gewone. Ze waren alleen niet allemaal even groot. Dat lijkt me met deze mat een stuk handiger?
Waar heb jij hem gekocht, is voor mij misschien een overdenking waard om hem ook te kopen.
Alhoewel, als je diabetes hebt en je vind dit heeeeeel erg lekker is het misschien niet zo slim om de mat te kopen
Ik heb hem bij bol.com gekocht. Wel even een investering hoor maar ik gebruik hem ook voor whoopie pies. Gaat inderdaad perfect. je spuit een bolletje ter grootte van het kleine rondje en dan loopt het uit tot het grote rondje. En omdat het een opstaand randje heeft blijven ze qua grootte allemaal hetzelfde.
http://www.bol.com/nl/p/lekue-macarons- … 002617488/
Je moet wel even je oven opmeten of hij past want is een vrij grote mat. Ik doe een bakplaat ondersteboven in mijn oven en leg hem daar op zodat hij mooi vlak ligt.
denk dat dit geen goed idee is
er kan dan niet genoeg lucht bij de macarons om te drogen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » macarons in minicc vorm?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.