Onderwerp: Goeden avond allemaal.
..
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ons kent ons: Stel je hier voor! » Goeden avond allemaal.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
..
Welkom Nathalie!
Hier op t forum leer je ontzettend veel.
En oefening baart kunst
Succes! En zijn de cupcakes gelukt?
Groetjes!
Ingezakt en droog.
Jammer maar helaas.
Gebruikte nu siliconen vormpjes.
Makkelijk om ze eruit te halen.
De hond vond ze wel lekker
Oej, das jammer.
En het beste is om papiertjes te gebruiken.
De bakvorm is puur om alles in gelit te houden...
Dus gewoon de cupcake cases in de bakvorm doen, vullen en bakken.
Maar welk recept gebruik je voor de cupcakes?
..
Hoi Nathalie,
ik herken je probleem bij de cupcakes.. bij mij gaat het begin in de oven goed, ze rijzen mooi en worden mooi bruinig.. totdat de tijd klaar is.. dan zakken ze in en zijn ze droog!
dus ik lees bij je mee voor tips!
groetjes,
elletje
De melk haal ik zo uit de koelkast lijkt me ook dat ie op kamertempratuur moet voordat ie toegevoegd wordt?
ik gebruik altijd de cupcake mix van funcakes en iedereen vind ze super lekker en ze worden zeker niet droog misschien dat eens proberen suc6
Ik prik nooit in mn cupcakes en de mijne mislukken ook nooit eigenlijk.
Vooral niet als ik ze maakt met de Funcakemix.
Maar ik gebruik ook regelmatig t recept van The Hummingbird bakkery.
Een tip die wel eens gegeven wordt is dat je op een paar graden lager bakt maar wel een aantalminuten langer.
Dus bijvoorbeeld ipv 18 minuten op 180 graden, 22 minuten op 170 graden.
Want 15 minuten is echt te kort dan zijn ze niet gaar en vaak is dat de reden dat ze inzakken.
Groetjes!
met funcakemix kunnen ze niet mislukken! Ik prik ook ooit, gewoon uit de oven zodra ze er mooi uitzien!En ik moet eerlijk zeggen dat ik dit recept erg lekker vind!
Ik heb de melke nu op kamertempratuur gebruikt en er doorheen gespateld.
Hetzelfde als gisteren bij de cc.
Misschien nu inderdaad 170graden eens proberen.
Hoi hoi,
aangezien we dezelfde problemen hebben -inzakken van de cupcakes- gisteren weer een poging gedaan met een ander recept.. en.. ze zijn gelukt! het lijkt heel weinig beslag voor zoveel cupcakes, maar goed verdelen en ze blijven bij mij echt op keurige hoogte zodat ik ze goed kan decoreren.
Hierbij het recept: (ook van internet af gepikt )
Cupcakes maken met het basisrecept cupcakes
Ingrediënten
125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.
Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik. Doe het meetwerk secuur, dit is cruciaal voor een goed cupcake beslag.
Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.
Beslag maken
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter zacht is voor gebruik (niet smelten). Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Het vullen gaat nu heel makkelijk. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!
Bakken
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden.
Afkoelen
Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes even een minuut in het bakblik zitten. Zet het bakblik bij voorkeur even op een rooster. Na een minuut haal je de cupcakes voorzichtig uit het bakblik. Je kunt het bakblik een beetje schuin houden zodat de cupcakes er langzaam uitvallen. Zo hoef je niet aan de papieren bakvormpjes te trekken en laten de papiertjes niet los. De papieren bakvormpjes laat je om de cupcakes zitten. Laat de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.
Zijn je cupcakes iets boller geworden dan gewenst, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op de cupcakes in het cupcake bakblik. Na ongeveer 1/2 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu mooi plat.
succes ermee!
..
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ons kent ons: Stel je hier voor! » Goeden avond allemaal.
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.