26

Re: cupcake toefjes waarmee?

ik maak mijn meringuebotercrème altijd zo:

Eerst een pakje boter uit de koelkast en snij in blokjes.
Ik klop 3 eiwitjes met 170g suiker au bain marie op tot je geen enkele suikerkorrel meer voelt tussen je vingers, duurt ongeveer 10 minuutjes en neem van het vuur.
Dan per 3 blokjes boter erdoor mixen. Het kan op een gegeven moment lijken te schiften maar dan moet je nog heel even doormixen tot het geschift weg is en dan is hij klaar, proef en ervaar...

Veel geluk!

27

Re: cupcake toefjes waarmee?

In de supermarkt wordt ook lactose vrije slagroom (om op te kloppen) verkocht.
Ik heb er vorige week van het merk alpro gezien maar er is ook het mer zero-lactose.

de toef met saroma ga ik ook eens proberen, lijkt me lekker zacht van smaak.

veel toefplezier  :D

28

Re: cupcake toefjes waarmee?

De kloppudding is momenteel in de aanbieding bij de Boni. 2 voor 1 euro.

29

Re: cupcake toefjes waarmee?

Suetje schreef:
lieke-webbie schreef:
Suetje schreef:

is die saroma pudding in elke supermarkt te krijgen? of zoek ik het in de verkeerde hoek....

het heet tegenwoordig klop pudding van dr oetker! tot nu toe ben ik nog geen supermarkt tegen gekomen die ze niet heeft (lidl en aldi uitgezonderd) Ze staan vaak bij de bak spullen.

ooh stomme ik, ik denk dat ik blind zocht op saroma en daarom over de kloppudding heen keek. Nog maares een keer naar de supermarkt dan! thank you!  :D

geen dank. daar is dit forum toch voor!

30

Re: cupcake toefjes waarmee?

Suetje schreef:

De kloppudding is momenteel in de aanbieding bij de Boni. 2 voor 1 euro.

Dan zal ik eens snel gaan kijken en inslaan. Ze gaan hier namelijk heel hard! bedankt voor de tip!

31

Re: cupcake toefjes waarmee?

Even wat vragen over saroma-toeven;
- kunnen ze een nacht in de koelkast zonder uit te lopen?
- kloppen jullie de slagroom helemaal stijf of niet?
- doe je de kloppudding erdoor tijdens het kloppen?
- moet het geheel na het kloppen nog in de koelkast om op stijven (zoals je doet als je het gebruikt met melk voor pudding)?

Ik hoop dat iemand antwoord heeft. Thanx alvast.

32

Re: cupcake toefjes waarmee?

Sneezie schreef:

Even wat vragen over saroma-toeven;
- kunnen ze een nacht in de koelkast zonder uit te lopen?
- kloppen jullie de slagroom helemaal stijf of niet?
- doe je de kloppudding erdoor tijdens het kloppen?
- moet het geheel na het kloppen nog in de koelkast om op stijven (zoals je doet als je het gebruikt met melk voor pudding)?

Ik hoop dat iemand antwoord heeft. Thanx alvast.

Zoals ik de toef maak:
doe het poeder in een kom. Schenk hier de 500 ml koude slagroom bovenop en klop tot dat het goed stevig is. (het krijgt een andere substantie dan gewone slagroom) Dit hoeft niet eerst in de koelkast om op te stijven, je kunt het gelijk gebruiken om te spuiten.
De toef is heel stevig en zal zeker niet uitlopen in de koelkast. Hij is zelfs zo stevig dat ie ook best een uurtje of 5 uit de koelkast kan. Veel langer zou ik niet doen, niet omdat de toef dan uitloopt, maar ivm de slagroom en bacterien.

Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vragen en anders hoor ik het wel.

groetjes lieke

33

Re: cupcake toefjes waarmee?

lieke-webbie schreef:
Sneezie schreef:

Even wat vragen over saroma-toeven;
- kunnen ze een nacht in de koelkast zonder uit te lopen?
- kloppen jullie de slagroom helemaal stijf of niet?
- doe je de kloppudding erdoor tijdens het kloppen?
- moet het geheel na het kloppen nog in de koelkast om op stijven (zoals je doet als je het gebruikt met melk voor pudding)?

Ik hoop dat iemand antwoord heeft. Thanx alvast.

Zoals ik de toef maak:
doe het poeder in een kom. Schenk hier de 500 ml koude slagroom bovenop en klop tot dat het goed stevig is. (het krijgt een andere substantie dan gewone slagroom) Dit hoeft niet eerst in de koelkast om op te stijven, je kunt het gelijk gebruiken om te spuiten.
De toef is heel stevig en zal zeker niet uitlopen in de koelkast. Hij is zelfs zo stevig dat ie ook best een uurtje of 5 uit de koelkast kan. Veel langer zou ik niet doen, niet omdat de toef dan uitloopt, maar ivm de slagroom en bacterien.

Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vragen en anders hoor ik het wel.

groetjes lieke

Zojuist gemaakt en super gelukt! Dank je wel voor de tips.

34

Re: cupcake toefjes waarmee?

Het lijkt me allemaal heerlijk!! Ik ga ze ook eens proberen. :Y

35

Re: cupcake toefjes waarmee?

Sneezie schreef:
lieke-webbie schreef:
Sneezie schreef:

Even wat vragen over saroma-toeven;
- kunnen ze een nacht in de koelkast zonder uit te lopen?
- kloppen jullie de slagroom helemaal stijf of niet?
- doe je de kloppudding erdoor tijdens het kloppen?
- moet het geheel na het kloppen nog in de koelkast om op stijven (zoals je doet als je het gebruikt met melk voor pudding)?

Ik hoop dat iemand antwoord heeft. Thanx alvast.

Zoals ik de toef maak:
doe het poeder in een kom. Schenk hier de 500 ml koude slagroom bovenop en klop tot dat het goed stevig is. (het krijgt een andere substantie dan gewone slagroom) Dit hoeft niet eerst in de koelkast om op te stijven, je kunt het gelijk gebruiken om te spuiten.
De toef is heel stevig en zal zeker niet uitlopen in de koelkast. Hij is zelfs zo stevig dat ie ook best een uurtje of 5 uit de koelkast kan. Veel langer zou ik niet doen, niet omdat de toef dan uitloopt, maar ivm de slagroom en bacterien.

Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vragen en anders hoor ik het wel.

groetjes lieke

Zojuist gemaakt en super gelukt! Dank je wel voor de tips.

kijk dat is mooi. geen dank hoor, daar is dit forum toch voor.

36 Laatst bewerkt door Bommeltje (08-08-2012 19:47)

Re: cupcake toefjes waarmee?

lieke-webbie schreef:
Sneezie schreef:

Even wat vragen over saroma-toeven;
- kunnen ze een nacht in de koelkast zonder uit te lopen?
- kloppen jullie de slagroom helemaal stijf of niet?
- doe je de kloppudding erdoor tijdens het kloppen?
- moet het geheel na het kloppen nog in de koelkast om op stijven (zoals je doet als je het gebruikt met melk voor pudding)?

Ik hoop dat iemand antwoord heeft. Thanx alvast.

Zoals ik de toef maak:
doe het poeder in een kom. Schenk hier de 500 ml koude slagroom bovenop en klop tot dat het goed stevig is. (het krijgt een andere substantie dan gewone slagroom) Dit hoeft niet eerst in de koelkast om op te stijven, je kunt het gelijk gebruiken om te spuiten.
De toef is heel stevig en zal zeker niet uitlopen in de koelkast. Hij is zelfs zo stevig dat ie ook best een uurtje of 5 uit de koelkast kan. Veel langer zou ik niet doen, niet omdat de toef dan uitloopt, maar ivm de slagroom en bacterien.

Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vragen en anders hoor ik het wel.

groetjes lieke

:nooo  Je gebruikt slagroom.. dus nooit langer dan een half uurtje uit de koelkast houden..
Niet in verband met het uitlopen... maar in verband met bederven..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

37

Re: cupcake toefjes waarmee?

Bommeltje schreef:
lieke-webbie schreef:
Sneezie schreef:

Even wat vragen over saroma-toeven;
- kunnen ze een nacht in de koelkast zonder uit te lopen?
- kloppen jullie de slagroom helemaal stijf of niet?
- doe je de kloppudding erdoor tijdens het kloppen?
- moet het geheel na het kloppen nog in de koelkast om op stijven (zoals je doet als je het gebruikt met melk voor pudding)?

Ik hoop dat iemand antwoord heeft. Thanx alvast.

Zoals ik de toef maak:
doe het poeder in een kom. Schenk hier de 500 ml koude slagroom bovenop en klop tot dat het goed stevig is. (het krijgt een andere substantie dan gewone slagroom) Dit hoeft niet eerst in de koelkast om op te stijven, je kunt het gelijk gebruiken om te spuiten.
De toef is heel stevig en zal zeker niet uitlopen in de koelkast. Hij is zelfs zo stevig dat ie ook best een uurtje of 5 uit de koelkast kan. Veel langer zou ik niet doen, niet omdat de toef dan uitloopt, maar ivm de slagroom en bacterien.

Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vragen en anders hoor ik het wel.

groetjes lieke

:nooo  Je gebruikt slagroom.. dus nooit langer dan een half uurtje uit de koelkast houden..
Niet in verband met het uitlopen... maar in verband met bederven..

Ik gebruik altijd lange houdbare slagroom. Dit is gesteriliseerd. Die is iets stabieler. Ik laat het eiegenlijk nooit uit de koelkast, maar als ze op tafel gaan voor feestjes dan staan ze er soms wel een uurtje.

Ben het helemaal met je eens dat je het nooit lang uit de koelkast moet houden en helemaal niet met warm weer. Maar met lang houdbare slagroom kan het net iets langer.

38

Re: cupcake toefjes waarmee?

Ook de houdbare slagroom moet na opening in de koelkast bewaard worden, op dat moment is het net als met niet houdbare slagroom..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

39

Re: cupcake toefjes waarmee?

Wat een goed idee zeg van de kloppudding. Moet je deze dan alsnog kleuren of krijg je de kleur van de pudding?

40

Re: cupcake toefjes waarmee?

Oeeh Saroma hhhmmmm  :D :9 Dit ga ik zeker een keer proberen!!

Re: cupcake toefjes waarmee?

Let op; 1 pakje saroma op 500 ml slagroom!! Je hoeft niet bij te kleuren of je moet m feller willen....

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

42

Re: cupcake toefjes waarmee?

Wat een super tip! Ik ga er ook voor!

Re: cupcake toefjes waarmee?

:9 Jammie....ga het ook proberen!

De aanhouder wint!