1

Onderwerp: Ervaring met het decoreren met fondant/marsepein van ijstaarten???

Ik heb deze week een ijstaartje gemaakt, overgoten met gekleurde ganache. (zie http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … id=203072)

Als ik het internet doorzoek kom ik ook ijstaarten tegen die bekleed zijn met fondant.

Hebben jullie daar ervaring mee? Ik durfde het niet aan omdat ik geen idee had hoe dat dan werkte.

Alle tips zijn welkom!

groetjes

2

Re: Ervaring met het decoreren met fondant/marsepein van ijstaarten???

Ik vind het uberhaubt knap dat mensen zich wagen aan gedecoreerde ijstaarten.
Is dat geen race tegen de klok?

Groetjes San

3

Re: Ervaring met het decoreren met fondant/marsepein van ijstaarten???

Maar als je 'm met ganache hebt overgoten en dan weer koelt en ondertussen de fondant uitrold, dan kan dat toch over de ganache heen?
Of zeg ik als beginnend bakster iets geks?

4

Re: Ervaring met het decoreren met fondant/marsepein van ijstaarten???

misschien heb je hier iets aan:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=16916
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=9311

5

Re: Ervaring met het decoreren met fondant/marsepein van ijstaarten???

Sannn schreef:

Ik vind het uberhaubt knap dat mensen zich wagen aan gedecoreerde ijstaarten.
Is dat geen race tegen de klok?

Best wel ja, het is een zaak om alles klaar te hebben liggen, taart uit de diepvries en decoreren maar!

Samar schreef:

Maar als je 'm met ganache hebt overgoten en dan weer koelt en ondertussen de fondant uitrold, dan kan dat toch over de ganache heen?
Of zeg ik als beginnend bakster iets geks?

Mmm ... niet zo gek bedacht. Dat ga ik eens uitproberen.

Bedankt voor deze links, hier heb ik zeker iets aan. Nu ben ik ten minste zeker dat anderen het ook doen, dus moet het wel lukken.

Als iemand anders nog tips heeft .... graag!!