1

Onderwerp: Fondant met Crisco?

Hoi hoii,

Ik heb een tijdje terug een taart gemaakt en bekleed met fondant, die dag was het ongeveer hetzelfde warme weer als vandaag... Maar mijn fondant begon op nogal wat plekjes te scheuren...  :s
Is het nou verstandig om wat Crisco door de fondant te doen..? Ik heb nog nooit met Crisco gewerkt, maar zie vaak staan dat dit de fondant wat soepeler maakt...
En als je dit door de fondant moet doen hoeveel gebruik je dan..?
Wie kan mij helpen..?!
Of andere tips om met dit weer de fondant niet gelijk uitgedroogd te krijgen..!?! Alle tips zijn welkom!  :D

Groetjes

2

Re: Fondant met Crisco?

Met dit weer is het rampzalig ja.
Ik gebruik altijd zelf een klein beetje crisco op de handen en ga dan kneden. Je merkt vanzelf wel als je de fondant gaat trekken hoe soepel hij is/hoe snel hij scheurt enz. Scheurt hij redelijk snel ipv dat je een rekbare sliert krijgt dan nog een beetje crisco op de handen en verder kneden.
Ik doe het altijd op de handen en niet rechtstreeks op de fondant, ik hoop dat dan niet teveel bij de fondant doe op die manier en dat het niet vlekt op de fondant  :Y

Don't wreck a sublime chocolate experience by feeling guilty.  ~Lora Brody

3

Re: Fondant met Crisco?

WickedMir schreef:

Met dit weer is het rampzalig ja.
Ik gebruik altijd zelf een klein beetje crisco op de handen en ga dan kneden. Je merkt vanzelf wel als je de fondant gaat trekken hoe soepel hij is/hoe snel hij scheurt enz. Scheurt hij redelijk snel ipv dat je een rekbare sliert krijgt dan nog een beetje crisco op de handen en verder kneden.
Ik doe het altijd op de handen en niet rechtstreeks op de fondant, ik hoop dat dan niet teveel bij de fondant doe op die manier en dat het niet vlekt op de fondant  :Y

Aaah Super! Dank u :)
Ik ga het gelijk proberen!