1

Onderwerp: kwartaart als vulling?

Kan je ook de kwarktaart uit een pakje gebruiken om te vullen?
(uiteraard zonder de kruimelbodem)

2

Re: kwartaart als vulling?

Ja dat kan! Dat doe ik normaal altijd. Heerlijke de aardbeien variant. Moet je wel even in de koelkast laten opstijven maar dan niet te stijf omdat je dan niet meer mooi kunt verdelen.
Hier vindt iedereen het altijd super lekker. En ik vind het lekker makkelijk :D

Succes ermee!

3

Re: kwartaart als vulling?

Er is nu een nieuwe variant.. appel/peer... lijkt me zelf nl heerlijk!

4

Re: kwartaart als vulling?

Appel peer is errruugg machtig! Ik had me er ook super op verheugd, maar viel me toch tegen.. Te zwaar..

5

Re: kwartaart als vulling?

heb je geen bakrand?
bodem erin vulling erop en het stijft super strak op in de koelkast
http://shop.tisa-taarten.nl/images/categories/bakrand.jpg
zoiets bedoel ik

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

6

Re: kwartaart als vulling?

Nee, heb geen bakrand.. maar bedankt voor de tip!

Re: kwartaart als vulling?

TessaBelle schreef:

Appel peer is errruugg machtig! Ik had me er ook super op verheugd, maar viel me toch tegen.. Te zwaar..

Ik vond t juist heerlijk fris met het warme weer. Zelfs mensen die normaal geen stukje taart nemen hebben nu wel genomen en die vonden m heel lekker.
Heb m btw nog niet als vulling gebruikt, wel gewoon met kruimelbodem. Jammie!

8

Re: kwartaart als vulling?

susanne79 schreef:

Nee, heb geen bakrand.. maar bedankt voor de tip!


Ipv de haakjes om de verstelbare rand vast te zetten gebruik ik gewoon brede tape om het vast te plakken, dat blijft tenminste zitten zoals ik het wil :)

Zit die rand niet ook in de verpakking van kwarktaart ? maar dan de "wegwerp" variant? ( mss toch herbruikbaar?)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

9

Re: kwartaart als vulling?

je kan toch ook gewoon de bakrand van je bakvorm gebruiken :think:

10

Re: kwartaart als vulling?

LilT84 schreef:

je kan toch ook gewoon de bakrand van je bakvorm gebruiken :think:

Dat gaat niet want ik heb geen springvorm als bakvorm... is 1 geheel.

11

Re: kwartaart als vulling?

Ik doe het ook wel eens op de volgende manier:

Taart in lagen snijden. Dan snijd ik uit de 2e laag een cirkel, zodat je alleen een rand van 1/2 tot 1 cm overhoudt. Deze rand leg je op de ondeste plak. Eventueel met een klein beetje botercreme eronder om lekken te voorkomen, of een beetje jam/ lemoncurd o.i.d op de onderste laag. Deze rand stort ik dan vol met kwarktaart. Je kan dan eventueel (heel voorzichtig) de volgende lagen erop leggen, en verder vullen, of eerst in de koelkast laten opstijven en dan verder vullen.