1

Onderwerp: Ben aan het afsmeren toegekomen , maar....

.......heb een vraagje..

Ik las ergens hier op het forum dat fondant smelt als je dat op de botercreme doet?
Ik heb de botercreme gemaakt van de mix hier van de webwinkel.

Kan ik daarmee de taart gewoon afsmeren en daarna uitgerolde fondant gebruiken of moet ik de botercreme anders maken?

2

Re: Ben aan het afsmeren toegekomen , maar....

Om af te smeren is het vaak veiliger om 1:1 BC te gebruiken. De ervaringen met BC Mix zijn nog al wisselend.

What doesn't kill you, makes you stronger

3

Re: Ben aan het afsmeren toegekomen , maar....

Hoeveel roomboter en met wat mengen?

4

Re: Ben aan het afsmeren toegekomen , maar....

Ik gebruik ook vaak botercreme met mix. Omdat er wat water inzit, kan het smelten. Dit is bij mij nog nooit gebeurt.
Men raadt aan om 1:1 botercreme te gebruiken voor het afsmeren (dus roomboter zonder zout en evenveel (poeder)suiker). Het afsmeren doe je heel dun, dus mijn ervaring is dat het gewoon ook met de mix kan. Laat je taart wel even opstijven in de koelkast en voordat je de fondant erop doet, weer even wennen aan de kamertemperatuur, anders kan hij wel gaan zweten/condenseren!!

Suc6 ermee!

5

Re: Ben aan het afsmeren toegekomen , maar....

Ik gebruik altijd 1:1 botercreme voor het afsmeren en dan gewoon fondant erop.

6

Re: Ben aan het afsmeren toegekomen , maar....

Bijv. 100 gram roomboter en 100 gram poedersuiker.

What doesn't kill you, makes you stronger

7

Re: Ben aan het afsmeren toegekomen , maar....

Jaaaa het is gelukt!

Dankjulliewel dames!