1

Onderwerp: strik, help!!

heehee, ik,  met mn drukke vakantieschema ben net een paar dagen terug van vakantie, en nou is mijn moeder overmorgen jarig, en heeft ze me laten merken dat het toch wel de bedoeling is dat ik een taart voor haar verjaardag maak  :P 

het probleem is dat ik erg weinig tijd en middelen heb, nou had ik bedacht om een strik te maken, zo'n grote met al die lusjes, maaar dat heb ik nog nooit gedaan, mijn vraag: is het gekkewerk om 1 1/2 dag van tevoren aan zo'n strik te beginnen als het om een redelijk belangrijke taart gaat, (ik kan hem er altijd nog afhalen natuurlijk maar toch..) en hard dat dan wel genoeg uit, (anders met een kilo tylose  :D ) nou hopelijk kunnen jullie me helpen!


groetjes

live today like there's no tomorrow
dus elke dag een taart!

2

Re: strik, help!!

gumpaste/fondant gebruiken 1:1 hard zeker uit.... en mocht t toch nog wat zacht aan voelen..dan even in de oven op 50 graden met de deur op een kier.

Moet goed komen zo;)

3

Re: strik, help!!

dankje! ga ik doen!

live today like there's no tomorrow
dus elke dag een taart!

4

Re: strik, help!!

als je toch voor fondant met tylose gaat, doe er niet teveel tylose in, daar wordt het juist slap van (zeg ik uit ervaring...)

taartenvanirma.simpsite.nl
Alles kan, behalve omhoog vallen, dat is onmogelijk...

5 Laatst bewerkt door djehr (01-08-2012 20:44)

Re: strik, help!!

http://www.Tartacadabra.com/nl_main.html

En op bovenstaande link vind je een duidelijk Howto van de strik
Succes O-)