1

Onderwerp: Biscuit glutenvrij met Schar ingezakt

Voor mijn verjaardag a.s Donderdag wil ik graag een glutenvrije taart bakken, daarom gisteren en vandaag begonnen om een biscuit te bakken met Schar mix C.
Heb nu voor de 2e keer een mislukte biscuit...de taart is nl flink ingezakt maar wel luchtig. Toen hij in de oven stond werd hij heel hoog, maar toen de biscuit eenmaal op het aanrecht stond zakte hij in als een plumpudding. grrr :-(((
De bakvorm is 17.5 cm, en alles was op kamertemperatuur.

Mijn recept is:
3 eieren
75 gr witte basterdsuiker
75 gr gezeefde Schar-mix C
1.5 theel. bakpoeder van Oetker
De oven stond op 170 gr en de baktijd was 35 minuten

Heeft iemand ervaring met dit bakmeel en glutenvrij biscuit bakken?
Wie wil mij helpen met tips? :(

Ik kook en bak glutenvrij :-))

2 Laatst bewerkt door ireen123 (31-07-2012 17:46)

Re: Biscuit glutenvrij met Schar ingezakt

Kijk even bij de forumrubriek- ingezonden recepten, ik heb er pas 1 glutenvrij en tarwezetmeelvrij recept geplaatst.
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2127196494


Waarschijnlijk is je biscuit niet gaar als hij inzakt.
Veert de biscuit terug als je erop duwt?
Is de prikker schoon waarmee je test of de biscuit gaar is?

Langer in de oven, is de oplossing.

Ook gebruik ik normale suiker.

succes

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

3

Re: Biscuit glutenvrij met Schar ingezakt

Vissertjuh schreef:

Voor mijn verjaardag a.s Donderdag wil ik graag een glutenvrije taart bakken, daarom gisteren en vandaag begonnen om een biscuit te bakken met Schar mix C.
Heb nu voor de 2e keer een mislukte biscuit...de taart is nl flink ingezakt maar wel luchtig. Toen hij in de oven stond werd hij heel hoog, maar toen de biscuit eenmaal op het aanrecht stond zakte hij in als een plumpudding. grrr :-(((
De bakvorm is 17.5 cm, en alles was op kamertemperatuur.

Mijn recept is:
3 eieren
75 gr witte basterdsuiker
75 gr gezeefde Schar-mix C
1.5 theel. bakpoeder van Oetker
De oven stond op 170 gr en de baktijd was 35 minuten

Heeft iemand ervaring met dit bakmeel en glutenvrij biscuit bakken?
Wie wil mij helpen met tips? :(


je recept is ook wel erg miniem mopet ik zeggen
per ei maar 25 gr suiker en meel is echt weinig.

Voor doosnede van +/- 18 cm ( bijna gelijk met jouw maat)
+/-
3.75 ei
187.5 gr suiker
50%x187.5= 93.75 gram amandelmeel
50%x187.5= 93.75 gram glutenvrij meel
3*8 gram gesmolten boter vanwege het droge van glutenvrij=24 gr gesmolten en afgekoelde boter ( zie recept, biscuit/genoisebeslag)

Tevens klop ik het ei wit en het eigeel apart, om een beter eindresultaat te krijgen.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij