1

Onderwerp: Eetbare lijm

Ik heb daarnet lijm met tylose gemaakt en ik vroeg mij af:

- bewaren jullie die lijm?

- zo ja...hoe ?

- klopt het dat het zo klonterig is of moet ik nog meer kloppen?

Bedankt voor de reacties :)

2

Re: Eetbare lijm

Beste `Bonz,

Het klopt dat het klonterig is.. even een nachtje laten staan en de klontjes zijn weg.
Zijn de klontjes morgen niet weg dan heb je teveel tylose gebruikt..

Bewaren van de lijm kan prima.. ik bewaar het altijd in een schoon jampotten in de koelkast,

3

Re: Eetbare lijm

Ik heb net ook een jampot uitgekookt :) Ik twijfelde over de kast/ koelkast omdat ik niet het idee heb dat het erg bederfelijk is. Maakt ook eigenlijk niet uit, koelkast weet je zeker dat het goed blijft.

Klontjes zijn al minder inderdaad!

4

Re: Eetbare lijm

Ik bewaar het jampotje ook altijd in de koelkast.
Als ik het nodig heb bij een taart, dan haal ik met een klein lepeltje iets uit de pot en doe dit in een eierdopje. Het jampotje gaat weer terug in de koelkast en ik gebruik wat ik nodig heb en spoel daarna, als de taart af is, het restant weg.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591