1 Laatst bewerkt door abuu (27-07-2012 16:25)

Onderwerp: Hoe..?!

Hoi,  :)

Graag, maar dan ook heel graag zou ik een taart willen maken voor een goede vriend die binnenkort jarig is. Moet wel eerlijk zijn dat ik er totaal geen verstand van heb. Wel ben ik gevorderd in het maken van cupcakes en brownies.   :|

Ik heb al even rondgekeken en gelezen op de site. Er zitten zulke leuke recepten tussen.  :cool:

Wat ik in gedachte heb is een ronde taart (24 cm ong). Van chocolade met uhm verse aardbeien er tussen. De buitenkant wordt wit.
Maar hoe moet ik het doen met de fondant of marsepijn..  :/

alvast bedankt voor de reacties en jullie hulp.

2

Re: Hoe..?!

Welkom op het forum.
Misschien ook leuk om je even voor te stellen in de rubriek: Ons kent ons:stel je even voor

En wat betreft je vraag:
Misschien kan dit topic je op weg helpen
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=200004

Re: Hoe..?!

Hallo

Fondant of marspein dat ligt eraan wat je lekkerder vind.
Marspein moet je wit kopen of je kunt hem wit kleuren met kleurstof maar dat wordt nooit zo mooi wit als fondant.
Ik vind zelf de marspein veel lekkerder van smaak dan fondant maar dat is ieder zijn smaak.
Je kunt dus zelf bepalen of je fondant of marspein neemt.

4

Re: Hoe..?!

Hallo Abuu,

Ik heb je even gemeld, want je staat in de parade, waar taarten geshowed worden. Er is nl ook een rubriek voor vragen te stellen.

Gewoon het recept volgen voor 24cm doorsnede....zie links onder het kopje "tabellen" voor de hoeveelheden.
Als je biscuit gebakken is, uiteraard laten afkoelen en dan bv 2x doorsnijden. Dan kun je bv 1 laagje ietsmet aardbeien doen (persoonlijk vind ik de aardbeienyoghurtbavarois erg lekker, maar er zijn onder "recepten ook ander aardbeienreceptjes tevinden...of je doet gemakkelijk en koopt bv een monatoetje) en dan 1 laagje met bv ganache (chocolade met slagroom..bij recepten staat ook hoe je dit moet maken...of je doet weer gemakkelijk en koopt een monatoetje in chocoladesmaak).

Als je je taarte gevulde hebt, dan moet je 'm afsmeren met botercrème (1:1....zie recepten). NB: voordat je vult, moet je een dijkje spuiten met de botercrème.....

Je zet de taart even koud weg, en dan bekleed je 'm met fondant of marespein..net wat je lekker vind, of prettig vind om mee te werken. Ik houd zelf meer van fondant, vind het prettiger te verwerken. Maar dat is een persoonlijke keuze, dus gewoon uitproberen.

Dan decoreer je je taart met wqat je wilt...en klaar.

Ik zouzeggen: lees even goed rond hier op het forum, en begin gewoon....je leert het meeste van gewoon te doen.

Succes!!

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

5

Re: Hoe..?!

Zoals Bianca hierboven al zegt is deze rubriek niet voor inhoudelijke vragen.

Als je nieuw bent is het handig/verstandig om de rubriekstitels en omschrijvingen te lezen voordat je een topic start.

[MOVE] -> bekleden