1

Onderwerp: koekjes worden zacht

Eindelijk had ik door hoe ik koekjes moest bakken, dikte van deeg ed. Maar.....als ik ze decoreer worden ze weer zacht! Heb het al geprobeerd met ri en met marsepein. De marsepein plak ik erop met eetbare lijm. Wat doe ik fout? Hoe komt het dat mijn koekjes na het versieren van die oudbakken koekjes zijn?

Trotse mama van Tim en Cas!

2

Re: koekjes worden zacht

Met marsepein worden ze idd redelijk snel weer zacht. Met ri moet je ze goed laten drogen en daarna in een koekblik bewaren, dus niet luchtdicht. dan zou he tmoeten lukken

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: koekjes worden zacht

Wat ook goed helpt is 1 of 2 suiker klontjes er bij doen dan trekt het vocht daar in en blijven de koekjes goed krokant.

4

Re: koekjes worden zacht

Misschien gebruik je iets teveel lijm? Zelf plak ik marsepein/fondant het liefst met pipinggel op een koekje, dat werkt prima.
Zoals al gezegd niet luchtdicht verpakken.
Ik gebruik er een Ikea doos voor met een rooster op de bodem. Onder het rooster doe ik een handje rijst, dat evt. vocht kan opnemen en het afsluitdopje heb ik verwijderd zodat er lucht in de doos kan.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties