1

Onderwerp: kroontje...

Gister een kroontje van fondant gemaakt. nu wil ik de balletjes op de puntjes maken met marsepein. hoe zet ik dit vast? ze vallen eraf/laten.los. en kan dit uberhaupt nog wel nu het kroontje zelf al hard is?
pff taartstress word mn eerste stapeltaart en voor mn eigen dochter dus moet natuurlijk wel een heel mooie taart worden...  ;)

2

Re: kroontje...

Met een beetje tyloselijm of Royal Icing moet dit nog wel lukken hoor!

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: kroontje...

Zou dit ook lukken met poedersuiker en water?

4

Re: kroontje...

Het kroontje moet juist hard zijn hiervoor, anders buigen de punten om door de zwaartje van de balletjes.
Een klein gaatje maken in het balletje, daar met een penseeltje  tylose lijm in en en dan op de punten plakken. Gaat prima.

Met poedersuiker en water heb ik het nog nooit geprobeerd, maar als de taart voor eigen gebruik is en niet vervoerd hoeft te worden kan je het ook met alleen een beetje water proberen. Heel weinig water gebruiken en alleen vochtig maken.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

5

Re: kroontje...

Dankje ik ga het vanavond proberen.