Onderwerp: Boltaartje van choco-biscuit gevuld met o.a. aardbeien
Hai!
Ik heb nog niet zoveel bakervaring en zou heel graag van jullie willen horen of ik op de goede weg zit en waar ik op moet letten.
Ik ga komende week een verjaardagstaart voor mijn dochter maken. Het wordt een boltaartje. Afgelopen week heb ik proefgedraaid maar ik wil een paar dingen anders aanpakken. Ik heb een chocoladebiscuit gemaakt en daarvan met repen in een IKEA schaal (20 cm) een boltaart gemaakt. Deze had ik gevuld met mascarpone (beetje aangezoet met poedersuiker) en aardbeien-vlaaivulling. Vervolgens afgesmeerd met de mascarpone en bekleed met marsepein. Ik was niet ontevreden over het resultaat maar het was een machtig taartje.
Voor het 'echie' wil ik sowieso graag verse aardbeien gebruiken. En ik zoek dus ook naar een andere vulling dan Mascarpone.
Nu zat ik aan het volgende te denken:
1) In plaats van een boltaart maken dmv lagen biscuit wil ik hem meteen in de schaal bakken. Dan wordt hij volgens mij net wat strakker. Ik gebruik de choco-biscuit mix van funcakes. Zou ik daar nog wat gesmolten chocolade aan kunnen toevoegen om de chocoladesmaak sterker te maken? En waar moet ik dan op letten?
2) ik wil hem vervolgens gaan vullen met twee lagen. Een laag met ganache en gemalen nootjes en een laag met aangevette slagroom en verse aardbeien.
3) afsmeren met Swiss merengue en bekleden met Marsepein. (die moet ik overigens denk ik dunner rollen dan de vorige keer, dat was o.a. waarom de taart zo zwaar was, letterlijk en figuurlijk ).
Wat denken jullie: is dit een lekkere combi? Ik denk van wel maar ben ook bang dat hij weer heel zwaar wordt. Ik wil graag aardbeien gebruiken omdat dat lekker fris is bij de chocolade. Maar ook bijvoorbeeld de ganache om het echt een chocolade smaak te geven.
4) En dan nog een laatste vraag: het wordt een 'opengeklapt' taartje, maar hoe zorg ik ervoor dat de marsepein ook opengeklapt blijft staan en niet meteen in elkaar zakt?
Ik hoor graag jullie commentaar, tips en adviezen! Bij voorbaat dank...
p.s. bijgaand een fotootje van mijn eerste probeersel. Wel bekleed, nog niet versierd.