1

Onderwerp: Biscuit?

Ik voel me bijna een idioot om het te vragen, maar ik zie mensen hier veel over 'biscuit' praten. Nu heb ik zelf altijd gewoon cake mix of zo, is wel van dat compacte spul.
Ik ben een beginneling in taarten maken, meestal maak ik cupcakes, maar taarten is ook cool...
Ik kreeg toen een keer de tip hier om biscuit te gebruiken, nu moet ik wel even weten wat hier precies mee bedoelt wordt, en of ik hier ook mixpakken/zakken van kan kopen, of hoe het zelf goed te maken...

:lol:

2

Re: Biscuit?

Biscuit is veel luchtiger dan cake, minder zwaar, er zit geen boter in het recept. Daarom erg geschikt om lekkere vullingen in te doen.
Je kan de biscuitmix van Funcakes kopen, erg lekker en makkelijk. Je kunt ook een van de recepten (linker balk onder recepten) van hier uit proberen.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

3

Re: Biscuit?

Ah ja, zie, dat zoek ik. Minder zwaar :) Thanks.

4

Re: Biscuit?

Biscuit is te vergelijken met de "cake" in een slagroomtaart. Bij elke taartenwinkel zijn er zakken mix te koop waar je alleen eieren en water bij hoeft te doen. Wel heel goed en lang mixen, liever langer dan op de verpakking staat dan korter.

5

Re: Biscuit?

Oh ja dat is echt precies wat ik vaak wil.
Maar ik heb een ouderwetse handmixer met 2 van die kleine mix dingetjes ipv een duur keukenapparaat. Is dat erg?

http://www.minttheshop.com/wp-content/u … 00x375.jpg Deze om precies te zijn, maar dan met kleinere kloppertjes. De rest heb ik niet meer, ding is ooit van mn moeder geweest en is al jaren oud.

6

Re: Biscuit?

Ik heb tot nu toe ook al mijn bisquits met een handmixer gemaakt en sinds vrijdag (net te laat eigenlijk haha) een mooie keukenmachine.
Die kan hakken mixxen en kloppen (on en hij kan ook nog blenderen en sap maken  :lol: )

Ik denk wel dat je met een keukenmachine meer lucht in je bisquit krijgt en er minder lang over doet als met een handmixer, maar of dat klopt zal ik binnenkort achter komen ;)
Wel is t zo dat je met een hand mixer niks anders kan doen als mixen en met een machine kun je dat wel

7

Re: Biscuit?

Ja snap ik. Maar ja het is niet anders, kan nu echt niet zo'n ding even aanschaffen  :P

8

Re: Biscuit?

Zolang je er voor zorgt dat de kloppers niet helemaal onder de mix gaan (dan klop je er namelijk geen lucht in), kun je met een handkloppper net zo goed een luchtige biscuit maken hoor.  ;)
(Af en toe is niet erg)
Je krijgt er alleen een beetje een lamme hand van als je 10 minuten met dat ding in je hand moet blijven staan...  :lol:

Dat is toch een TAART waard!

Re: Biscuit?

Ik bak al jaren met een mixertje van de hema van 10 euro, werkt perfect.....werkt eigenlijk beter dan mijn BOMANN.... :x

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

10

Re: Biscuit?

mijn biscuits waren ook perfect met mn handmixer. alleen vond mn arm t minder geslaagd ;)

11

Re: Biscuit?

Ik had ook eerst die van 10 euro van de Hema voor mijn biscuits, niks mis mee.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

12

Re: Biscuit?

Hehehe... heb je opeens zo'n dikke spierbal aan 1 arm. Moet je zo veel uitleggen he :lol:

Ach ja ik kijk wel hoe ver ik kom met de ouwe mixert.

13

Re: Biscuit?

ik heb ook een gewone mixer, gaat prima. het gaat er meer om hoe lang je mixt. ik gebruik de biscuitmix van funcakes, dat is het makkelijkst, eieren en boter van tevoren op kamertemperatuur brengen en lang mixen. ik mix eerst 10 min op de hoogste stand en daarna 3 min op de laagste stand. het is lang, maar je hebt er spijt van als achteraf je biscuit te laag uitvalt en je er zoveel werk aan hebt met versieren. ik krijg er niet echt een lamme arm van, vind het meer vervelend en saai om zo lang te staan  :D. ook neem ik meestal een recept (zie de tabel op deze site http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen) voor een grotere vorm (dus voor een 15 cm vorm neem ik een recept voor een  16 cm vorm en soms zelfs 18 cm. dan wordt hij mooi hoog. met een sateprikker checeken of hij gaar is. ook laat ik hem eerst in de oven afkoelen, met het deurtje open, zodat hij niet teveel inzakt. en wees niet getreurd als je biscuit de eerst keer te laag uitvalt, oefening baart kunst. veel succes!