1

Onderwerp: Helemaal nieuw en al gelijk een vraag over biscuit maken

Hoi,

Ik ben Nadine. Ik ben net begonnen met het maken van een taart en heb nu al een vraag. Ik heb binnen kort een bruiloft van een vriendin en wil graag als cadeau een mooie taart maken. Ik wilde het graag van te voren even uitproberen. Nu zag ik bij de recepten een biscuitmix staan. Daar staat in dat je 5 eieren moet gebruiken en dan luchtig en schuimig moet kloppen. Klopt het dat ik dan de eieren moet scheiden en alleen het eiwit moet gebruiken? Dat staat er niet bij, maar met eigeel erin wordt het toch niet luchtig?

Alvast bedankt voor de reacties!

2

Re: Helemaal nieuw en al gelijk een vraag over biscuit maken

Ik gebruik nooit de biscuitmix. Maar je kunt eieren echt wel met eigeel erbij luchtig kloppen. Het worden geen stijve witte pieken, maar dat is ook niet nodig.
Succes ermee!!

Groetjes Gerien

3

Re: Helemaal nieuw en al gelijk een vraag over biscuit maken

ik gebruik de beschuitmix, en doe hele eieren erin.
Ik klop niet eens 10 min. maar max. 5 min. en dit gaat bij mij ook goed.

Je moet op je gevoel afgaan, als jij denkt dat het zo wel goed is, dan stop je met kloppen, als je maar weet dat het beslag (beschiotmix) wel wittig moet zijn.
Wanneer je de eieren erbij doet, wordt het beslag eerst geel door de eieren, en later wittig/ beige