1

Onderwerp: slagroom koken? en nieuwe vulling

hallo bakkers!

ik ben helaas slechts bekend met een klein assortiment aan vullingen en wil graag wat meer kennis opdoen..ik zit momenteel erg in de chocolade-hoek, maar wil graag wat meer doen met fruitvulling..
Nu ben ik op zoek naar wat simpele, maar bij voorkeur met vers fruit te maken vullingen.. dus geen zakjes met bavaroise-poeder o.i.d. maar wel gewoon snel te maken zodat het direct gebruikt kan worden en niet nog een aantal uur in de koelkast moet o.i.d.
Wie kan mij hieraan helpen.. (heb de recepten banner al gevonden, maar ben hem nog aan het doorspitten).

Daarnaast nog een vraag m.b.t. choco recepten waarbij je chocolade omsmelt in slagroom.. de een zegt absoluut niet laten koken, de ander zegt juist wel door laten koken.. wat is hierin nu waarheid?
Ik heb het tot nu toe alleen laten smelten zonder te koken.. en dat ging op 1 bon bon bloc creme die was gaan schiften erg goed..

Graag jullie advies! bvd  :thumb:  :D

2

Re: slagroom koken? en nieuwe vulling

Ik zou de slagroom verhitten tot hij belletjes rondom krijgt, dus nog niet in het midden. Als je het toch hebt laten koken zou ik het door een zeefje over de chocolade gieten, omdat er anders klontjes room in kunnen komen.