Re: hoe krijg ik cake luchtig?
Ik heb ook een kenwood en voor cake klop ik altijd eerst de boter en suiker helemaal romig en luchtig, met de k-klopper inderdaad, (net als voor botercreme, dus duurt wel een 7-10 minuten), dan eieren en zelfrijzend bakmeel erdoor (ik ben vaak n beetje lui en laat het bakmeel er eerst ook door kloppen door de mixer in plaats van zelf te spatelen). En dingen om er smaak aan te geven natuurlijk. En die cakes worden wat mij betreft precies de goede balans tussen de luchtigheid en stevigheid die ik in cake wil hebben
Zelfrijzend bakmeel, of om precies te zijn rijsmiddel zorgt voor luchtigheid dus als dat je probleem is zou ik dat zeker eens proberen. Overigens is zelfrijzend bakmeel niets meer dan bloem met bakpoeder (of een ander rijsmiddel, je kunt ook wijnsteenzuurbakpoeder of baksoda gebruiken), dus dat kun je ook prima zelf maken. Op de verpakking staat meestal hoeveel rijsmiddel je nodig hebt op hoeveel bloem.
groet,
Eva