1

Onderwerp: Taart maken met dit weer?

Ik moet straks een taart maken voor morgen en had al heel wat verhalen gelezen dat het lastig was. Hebben jullie nog tips voor het bekleden? En zou een vulling van zwitserse room en jam gewoon kennen?
De taart is voor morgen.
Alvast bedankt!

2

Re: Taart maken met dit weer?

De vulling kan prima zolang je het maar gekoeld houd.

Het is vrij lastig om te bekleden met dit weer heb ik gemerkt. Alles blijft extra veel plakken. Ik heb het in de avond gedaan als het wat ging afkoelen. Een ventilator erbij wil ook nog wel helpen.

Ik zou de taart zolang mogelijk in de koelkast laten staan en eerst je lap uitrollen.

Succes!

Aldoende kom ik steeds een stapje verder!

3

Re: Taart maken met dit weer?

Inderdaad een ventilator erop zetten zodat eventueel "gezweet" zoveel mogelijk verdampt. En als je je fondant op de taart hebt gelegd wat maïzena erover poederen en dan meteen smootheren. Dat scheelt tegen het vastplakken van je smoother en dus het lostrekken van je fondant.
Veel succes!