Onderwerp: [how-to] Net echte, eetbare stenen (keien) maken
Recept en werkwijze:
- Smelt 340 gram witte chocolade in de magnetron of au-bain-marie.
- Wacht tot de chocolade afgekoeld is, het moet koel aanvoelen tegen je lip.
- Roer door de chocolade verkruimelde oreo's (ongeveer 4 kleine koekjes, afhankelijk hoeveel donkere stukjes je in de stenen wilt).
- Roer een half blikje (=200 gram) gezoete gecondenseerde melk (blikjes van Friesche Vlag) door het choco-kruimel mengsel tot het een geheel begint te worden.
- Stort het mengsel in een schaal of bord die je bekleed hebt met een stukje huishoudfolie of bakpapier.
- Laat het mengsel opstijven.
- Meng eventueel wat rode, bruine of zwarte kleurstof of cacao door verschillende stukken van de 'steen klei'.
- Maak stenen door heel slordig balletjes of worstjes te rollen en ze hier en daar plat te duwen.
- Gebruik eventuele resterende oreo-kruimels als zand.
Wanneer je over het idee van stenen eten heen bent zijn ze echt super lekker!!
Recept van http://www.hungryhappenings.com/2012/06 … s-for.html
Werkwijze is aangepast zodat de chocolade het vet niet los zal laten.
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes