Onderwerp: recept bokkepootjes
voor ongeveer 60 bokkepootjes
voor de koekjes:
250 gr eiwit samen met 250 gr fijne suiker stijf kloppen
meng in een kom 350 gr suiker met 125 gr amandelmeel en 85 gr bloem
spatel dit door de eiwitten
spuit op bakplaat met genoeg tussenruimte en strooi er 300 gr amandelschaafsel overheen ik had 200 gr en dit was echt te weinig
bak dit op 170 hetelucht ongeveer 15 tot 20 min
voor de ganache:
200 gr slagroom verwarmen en er 300 gr choc in oplossen
dit af laten koelen en opkloppen
spuit dit tussen de koekjes
smelt choc en dip hier de koekjes in leg ze op bakpapier
de hoeveelheid choc voor te dippen zal ongeveer 300 / 400 gr zijn?
choc verwerken op 30 graden
ik had eiwitpoeder gebruikt maar het gaat beter met vers eiwit dit is steviger en de koekjes worden iets ronder
succes en smakelijk